perjantai 20. marraskuuta 2009

Barbapapoja taas kerran...

Mä sitten tykkään Barbapapoista, olette varmaan huomanneet sen ;) Tämä tunika on ollut leikattuna laatikossa odottaen ompelua ainakin pari kuukautta! Onneksi odottikin koska nyt sain siihen juuri sellaisen applikaation kun halusin.

Tällä kertaa kuvaan pääsi Barbapaavo! Tunikan kangas Myllymuksujen mansikkaraita joustofroteeta, applikoinnissa ja housuissa Eurokankaan punaista velouria. Housujen kaavana vanha tuttu Vilkas-velourhousut Ottobresta ja tunika on Teekannu-tunikan ohjeella tehty, hieman säveltäen...

Setistä tuli ihanan värikäs, tykkään kovasti! Neitikin tykkäsi vaikka sovittaessa tunikaa oli joku 2-vuotiaan uhmahetki meneillään ja totesi minulle :" en halua, vie äiti kirppikselle".... jahas, että sillee!

Setistä tuli hieman reilu mutta mahtuupa pitempään!

Joululahjoja pitäis tehdä jo kovasti mutta ainakin yksi kiva applikointi-idea on pakko toteuttaa lähiaikoina....pesukoneessa juuri myllää ihana vihreä velour juuri sitä varten. Metsola kaupassakin pyörähdin viime viikolla ja siellä oli ihania kankaita vaikka kuinka paljon...voi voi kun olisi aikaa hieman enemmän!

torstai 12. marraskuuta 2009

Huopailua...

En minä toimettomana ole ollut ;) Vaikka hiljaista hieman täällä onkin! Kiva on kuitenkin huomata että kävijöitä on ja uusia lukijoitakin on tullut, kiitokset teille siitä!

Tarkoitukseni oli tänään ommella mutta liimattava tukikangas oli loppu, joten se tyssäs sitten siihen! Harmitti hullun lailla mutta eipä niitä ompeluksia olis vielä voinut esitelläkään kun ovat pukinkonttiin menossa ;)

Viimeistelin sitten muutamia huovutustöitä!

Tämä setti lähtee Espooseen, ihanalle tyttöselle joka juuri täytti 7-vuotta! Lanka sitä tuttua Fritidsgarnia ja nyt osasin jopa tehdä niitä puolisilmukoita tuohon hatun reunaan ;) Vahingosta viisastuu... Tuo pörröinen lanka hatussa on Sandnesin Chili, jota muutaman kerroksen ajan laitoin yhdessä menemään. Ihan kivan lisän tuo hattuun...

Lapasista yritin tehdä aikas neutraalit koristeluiden suhteen ja minusta niistä tulikin aika köpöt! No, noita neulahuovutuksia ei paljoa pureta joten menköön! Toivottavasti kelpaavat tytölle!

Neidin veljelle laitan pakettiin myös huovutetut lapaset, ihan vaan muutaman tähtösen kera...

Jos ihan rehellisiä ollaan, oli näistä tarkoitus tulla aikuiselle pukinkonttiin lapaset mutta tämä väri sitten päättikin kutistua hieman enemmän ;) Tää on sellaista seikkailua välillä!

Sitten vielä yhdet vihreät (johon olen kovasti ihastunut) lapaset.... Nämä on aikuisten kokoa mutta ehkä hieman pienet minulle joten menevät varmaankin eskarin jouluarpajaisten palkinnoksi?!

Minusta on kiva hassutella ja paljon mukavampi huovuttaa jotain kivoja kuvioita kuin naisellisia kaaria tms. Näin sitten syntyi lumiukko-lapaset....aika hauskat vai mitä? Itse tykkään näistä kovasti ja teen varmaan itsellekin samanlaiset....

ps.ulkona oli juuri ehkä 3mm lunta, joten pakkohan se oli käydä siellä kuvaamassa ;)


Mukavaa viikkoa kaikille vierailijoille!!

tiistai 3. marraskuuta 2009

Pupumetsässä....

Aamulla se idea sitten tuli ;) Tarkoitus oli lähteä uimaan ja huoltamaan jumittunutta niskaa sekä selkää mutta kas kummaa, ompelu vei voiton!

Tälläinen "pupumetsä" tunika sitten sai alkunsa. Kaikki lähti valmiiksi leikatuista oransseista Saimi-svetarihousuista, jotka odottivat vain ompelua. Pakkohan se oli tunika tai paita tehdä kaveriksi.... Kankaana tummanruskea velour, Kotimäen Puodista, applikointi tilkut muita velour jämiä. Pelkäsin että tästä tulisi liian synkkä ja lopuksi lisäsin vielä pari valkoista pilveä taivaalle. Pilvet näyttää hyvältä aina, lisäilee niitä mihin tahansa ;)

Kaula-aukkoon keskityin hullun lailla ja se onnistuikin täydellisesti! Kiva, koska tämä setti on todellakin minun mieleeni ja varmasti tulee paljon pidettyä!


Kaverina siis ne tutut Saimit! Tämän setin koko on siis 92cm ja menee meidän 2-vuotiaalle. Hassua että ajattelin tämän olevan kovin lapsellinen mutta nyt isosiskotkin haluaisivat tälläiset ;) Tarttis vissiin aina ommella suoraan kolme kappaletta....

Se on kumma kuinka tuo ruskea toimii kaikkien värien kanssa! Kyllä nämä sävyt ovat eniten minun mieleen sekä lime-pinkki yhdistelmä....

...vielä olis pikkuisen ruskeaa velouria jäljellä...

...mitä siitä keksisi?....

maanantai 2. marraskuuta 2009

Yöppäreitä....

Tulipas nyt tuhottua hieman trikoovarastoja! Tuohon mekkoyöppäriin uppoaa jo kohtalaisen paljon kangasta. Kaavan otin uusimmasta Ottobresta, ainoastaan lyhensin malleja noin 7cm helmasta, olivat mielestäni hirmuisen pitkiä!

Eskarilaiselle, koossa 128cm ja trikoo Löytöpalasta. Trikoo oli aikas vahvaa ja yöppäristä hirmu painava....mutta eiköhän sillä saa nukuttua. Edessä pieni kukkaapplikointi, täytyi vielä harjoitella noita kurveja ja nyt ei kangas mennyt ryppyyn kun silitin tukikankaan paremmin kiinni ;) Kauluksesta ei tullut hyvä mutta menköön...

Kaksivuotiaalle Eurokankaan palalaarista löydetystä "Hello Kitty" trikoosta...resorit muistaakseni Myllyksuilta. Tämä trikoo oli ihan hirveää, tosi lörppöä ja venyvää mutta jospa tuo yöppärissä menisi....ja taas tosi huono kaula-aukko viritelmä. Tuollainen uusi systeemi ja piti sitten kokeilla eri versioilla sitä kiinnittää niin tulipahan muutama harjoituskappale ;)

Sitten kaksi lemppariani! Trikoo ihanan pirteää Nansoa, Eurokankaasta! Tämä trikoo oli myös ihana ommella. Ruskea-keltainen on eskarilaiselle ja applikoinnit ruskeasta velourista. Tästä kappaleesta jätin hihansuista resorit pois kun tuntuivat neitiä hieman haittaavan...Päälletikkaukset taas vaihteeksi kenno-ompeleella ja ruskealla...



...niin ja tuo helma on kyllä suora vaikka kuvassa meneekin ihan vinoon....

5-vuotiaale tuli sitten samasta kankaasta mutta valkoisin tehostein, koska raidallinen kangas ei riittänyt. Resorit tais olla Myllymuksuilta ja tämä oranssi oli tosi tukevaa... Applikoinnissa ihan valkoista trikoota ja muutama pikkuinen pilvi.


Nyt on hieman saatu siis täydennystä yöppäreihin ja laatikoihin tilaa lisää! Eli tarttis vissiin tilata uusia kankaita ;) Nyt on kyllä sen verran Joululahjakiireitä ettei paljoa taida ehtiä ompelemaan...