tiistai 19. tammikuuta 2010

Muutama pilvisetti ja vähän muutakin....

TADAA!!!!

Saatte ihan heti arvata kauanko minulta meni kun tätä YHTÄ kuvaa käsitellessä?!?! Voin sanoa että kauan ;( Miten tuo Photoshopin käyttö voi olla noin hankalaa? Jos jollain on joku kiva vinkki tai kirjanen jossa olis helpot ohjeet, niin otan tiedon mielelläni vastaan! Päätin etten esittele mitään ennenkuin olen kuvat käsitellyt mutta voi olla että vaatteet käyvät pieniksi ennen kuin kuvat on täällä, joten tyydytään tähän yhteen ja mennään muut kuvat vanhalla tyylillä ;)

Tänään siis tuhosin ihanaa Ikasyrilta tilaamaani turkoosi pilvi-interlockia. Pari paitaa sain tehtyä ja vielä jäi jonkin verran vaikka taskuihin tai applikointiin. Aikas paksua tämä oli ja seuraavaksi haluan sitä ohuempaa versiota... Kaula-aukot oli ihan tuskaa mutta kohtalaisesti onnistuivat. Vaikka kuinka yritän varoa venyttämästä niin kuitenkin aaltoilee himpun! VINKKEJÄ????


5-vuotiaalle tälläinen setti, kokoa 110-116cm

Trikoo Ikasyrilta
Velour Eurokangas
Housut, sama vanha Saimi, Ottobre
Paita, joku Ottobr
e

En halunnut mitään ihmeellistä applikaatiota, koska kangas on niin kaunis! Muutama ilmapallo, karannut sellainen, pääsi kuitenkin koristeeksi. Housuihin leikkasin pilvikankaan tilkusta muutaman pilven ja applikoin kiinni. Minusta on kiva tehdä tällaisia settejä ja niitä vaan tarvii tehdä niin paljon että jokaiselle paidalle on omat housut ;)

Väriyhdistelmä turkoosi-fuksianpunainen on kohtalaisen pirteä mutta kesäähän kohti me ollaan menossa. Mähän tykkään kirkkaista väreistä ja kaikkea pitää kokeilla ;)


Kuopuksen sitten yhdisteltiin punaista ja turkoosia, sekin toimii myös! Tuli applikoitua tuollainen norsu vaan tuohon paitaan kun halusin jonkun simppelin. Eihän norsut oikeesti lennä ja eikä ne edes ole punaisia mutta oikein kiva siitä tuli. Kaula-aukon resorin väriä pohdin pitkään, punaisen, turkoosin ja valkoisen välillä....lopulta päädyin valkoiseen.

Ostopaikat kankaissa samat kuin edellisessä ja housut on vanhat Vilkas-velourhousut ihan rekvisiittana vaan ;) Pirteä setti tuli tästäkin.



...Sitten hieman rauhallisempiin sävyihin...


Kuopukselle tuli vielä toinenkin setti. Ensin ajattelin vaan ommella fuksianpunaisesta velourista Saimi-svetarihousut ja tyytyä siihen. Muistelin ettei neidillä ole housuihin sopivaa paitaa ja pakkohan se oli kangaslaatikolle mennä. Onnekseni sieltä löytyi IINULTA aikoja sitten tilaamani pilkkutrikoo! Joskus meinasin siitä eskarilaiselle tehdä paidan mutta kangasta oli vain 0,5m joten joutui silloin takaisin laatikkoon. Trikoo on muuten laadultaan aivan ihanan tuntuista!!!

Olisin halunnut nappilistallisen peruspaidan mutta ei ollut sopivia neppareita. Lopulta paidasta tuli ihan peruskamaa, yhdellä sydämellä koristettuna. Ommellessa minusta setti tuntui tosi tylsältä mutta kun sain kaula-aukon kantattua ja muutenkin viimeisteltyä, olin tosi tyytyväinen! Näin rauhallista settiä ei meillä vielä olekaan ;)

Mä olen muuten paljon miettinyt noita lempivärejä ja tyylejä. Mä olen aika sekasikiö, jos voisi kutsua sellaiseksi. Monessa blogissa huomaa ihmisten mieltymyksen tiettyihin väreihin ja sävyihin ja se tuo harmoniaa. Mä taas seilaan edes takaisin pilkuista kirkkaisiin raitoihin. Kaikki käy, paitsi pastellisävyt ;) Ehkä jossain vaiheessa löytyy se OMIN juttu.

18 kommenttia:

pikkukiiski kirjoitti...

Photoshop digikuvaajille
Scott Kelby/ IT Press ISBN: 951826709X
julkaistu: 2003

Toi on ollu mulla aika usein lainassa silloin kun opettelin käyttää photshoppia. Tosta kirjasta on etenkin hyötyä siinä et oppii käyttään niitä pikatoimintoja jotka nopeuttaa hommaa tooooosi paljon.

Kuvien erottamiseen taustasta on mun mielestä helpointa käyttää sitä magnetig lasso-työkalua ja sit täydentää sitä valintaa sillä tavis lassolla. Sit kun saan valinnan mieleiseksi niin mä yleensä teen niin et kopion sen kuvan ja otan uuden pohjan jonka kooksi valitsen clipboard ja lisään sit sen kuvan siihen tyhjälle pohjalle.

-TIINA- kirjoitti...

pikkukiiski: kiitos vinkistä! Sillä lassolla mäkin olen työstänyt mutta jotenkin tuntuu että joku nopeampikin keino olis olemassa ;) Tai sitten mä olen vain hidas...

Sani kirjoitti...

Uskomattoman upeita ompeluksia!
Ihanasti olet osannut yhdistellä pirteitä värejä!

Setit onkin hyvä idea, täällä huomattu kans kun tulee tehtyä sekasin kaikenvärisiä ja tyylisiä, että välil meinaa sopivat yhdistelmät olla vähissä :D

Annika kirjoitti...

Photoshop vaan tuntuu aluks kovin hankalalta, vaatii pikkasen harjoitusta, mutta sitten se jo onkin ihan kivaa ja aika nopeetakin. Tolla lassolla mäkin aloitin, mutta ehdottomasti parempi (ja lopulta myös helpompi) on käyttää reittityökalua. Se kannattaa opetella, saa tarkaan työstettyä ja on nopea. Siinäkin voi käyttää magneettista ominaisuutta jos rajattava kuva erottuu selvärajaisesti taustasta (ei sovi kuviolliselle kankaalle). Ja reittiä voi muokata, pisteitä siirtää, lisätä, poistaa. ym.

Piti oikeastaan vain sanoa, että aivan ihania nuo kaikki setit jotka olit ommellut! Ilmapallot ja norsu hienosti onnistunut, ja pidin tuosta "rauhallisestakin" kovasti :) Ja tosi kivat väriyhdistelmät!

Emmi kirjoitti...

Tuo sininen paita jossa norsu on mun suosikki, todella hieno!! :)

Tuosta kuvanmuokkauksesta. Yksi todella asiaa helpottava juttu on jos saat kuvattua ompeluksesi valkoisella taustalla. Se helpottaa suuresti. Silloin ei tarvitse syvätä eli leikata kuvaa taustastaan ollenkaan, silloin riittää vain valkoisen värin muokkaus ja ehkä hiukan valkoisen sudin käyttö reunoille jotta saa ympäristön aivan valkoiseksi. Yhden kuvan muokkaukseen menee minulta noin 5 minuuttia. :) (tosin photoshopin käyttö kuuluu työhöni :D)

Sanna kirjoitti...

Ihana tuo norsu <3

Mä olen tapellut tuon kauluksen kanttauksen kanssa hampaat irvessä ja nyt tajusin laittaa s-postia liikkeeseen josta koneeni ostin (bernina). Sieltä ihana täti-ihminen vastasi mulle heti ja antoi liudan vinkkejä kuinka saada se kaulus onnistumaan. Koitanpa ehtiä laittaa nuo vinkit myös blogiini. Vielä en ole itse ehtinyt niitä kokeilemaan. Itseasiassa kysyin heiltä siis alkujaan paininjalan puristuksesta jonka uskoin vaikuttavan siihen venymiseen =)

-TIINA- kirjoitti...

Kiitokset kaikille Photoshop vinkeistä! Mä en aio luovuttaa mutta kun kun tuota aikaa on muutenkin vähän...

Emmi: et haluais minunkin kuvat käsitellä ;) mä kun väsäsin tuota yhtä kuvaa varmaan tunnin! Täytyy kokeilla sitä valkoisella alustalla kuvaamista.

Sanna: Mä uskon että tuon kaula-aukon kanssa myös harjoitus tekee mestarin. Kohta saa alkaa tekemään t-paitoja kesäksi niin ajattelin niiden kanssa kokeilla eri tekniikoita uudelleen. Mulla on myös Bernina mutta siinä ei saa paininjalan puristusta säädettyä... mulla se suurin ongelma on tuo kankaan venyttyminen ommellessa.

PaaPii kirjoitti...

Hienoja settejä!

Mulla on myös ihana sekasikiötyyli. Se menee vähän niin mistä tuuli sattuu puhaltamaan :D

Photoshopista. Minäkin kuvaan mahdollisimman paljon valkoisella taustalla niin ei tarvitse leikkoa kuvia irti taustasta. Olen ostanut kirjakaupasta muutaman ison litoposter paperin taustaksi johon mahtuu lasten vaatteet ihan näppärästi.

Kielokerma kirjoitti...

Ootpa ihania settejä tehnyt! Jotenkin toi ilmapallo setti uppos täällä! Mä tein myös paidan jokin aika sitten tuosta turkoosista pilvi trikoosta ja tein kaula-aukon resorin ihan perinteisesti (kanttaamalla toki saa siistimmän) eli resorin ja paidan oikeat puolet vastakkain ja sit hurishuris ja "käännän sit resorin pystyyn", vai mitenkähän tuon selittäis ja onnistu mun mielestä ihan hyvin näin aloittelijaksi, eikä kai pahemmin kupruillut :)

Minttu kirjoitti...

Ooooohhhh.... En osaa muuta kun huokailla. Nuo setit on niiiin ihania.

Annika kirjoitti...

Ihania! Varsinkin tuo norsu ihastutti, ja kakkossuosikkina ilmapallot. Resoria täytyy aika sopivasti venyttää kantatessa ettei jää lörpöttämään tai tule liian tiukaksi. Vähän vielä hakusessa itselläkin, mutta eiköhän se tarpeeksi monen harjoituksen jälkeen taidoksi muutu.

Riikka kirjoitti...

Ihania settejä! Olen itse kans tehnyt nykyisin setteinä niin tulee käytettyäkin niitä vaatteita. Joku irtopaita saattaa jäädä irtonaiseksi vailla käyttöä, ainakin meillä.

Ja miten satuitkin kitjoittamaan aiheesta, mitä eilen mietin. Monella on niin oma tyyli lastenvaatteissaan. Meillä kans ollaan sekasikiöitä =D, välillä niin hempeää cupcaketyyliä ja välillä aitoa retroa...laidasta laitaan.

Hanna kirjoitti...

ihania pilvisettejä!

tosi hauska idea nuo ilmapallot tuossa lentelemässä!

NorppaStiina kirjoitti...

Voi ihanah! *huokaus* Sä kyllä keksit aina kaikkea niin ihanaa! Tuo ilmapallo setti on aivan huikea ja tuo pilkullinen taas... huikea! Meilläkin suositaan settejä kun on sit helpompi yhdistellä. Mun tyyli on varmaan pilkut, jos sitä tyyliksi voi sanoa... ;)

~Maria~ kirjoitti...

Todella suloisia vaatteita! Ja tosiaan on kiva, kun on koko setti. Vaikka sitten ne ei aina olekaan puhtaana yhtä aikaa.. ;) Vaikka luulenpa, että meidän ompelevien perheissä noita vaatteita on riittämiin. :D Onneksi lapset kasvaa hurjaa vauhtia ja saa uusia tehdä!

Meilläkään ei olla ihan yhden tyylin ihmisiä, mutta retrot on nyt jääneet kyllä vähälle. Sellaiset semi-retrotkin, ihan hirmu retroja en ole oikein käyttänytkään. Mutta kesää varten on jo liivareita suunnitteilla retrokankaista, siihen saakka enemmän raikasta perusvaatetta. :)

Photoshopiin en ole onneksi ole höyrähtänyt, kun projekteja pukkaa muutenkin ihan liian kanssa. ;) Vaikka ihania kuviahan sillä näyttäisi aikaiseksi saavan..

Satu kirjoitti...

Ihania settejä kaikki! Kivat väriyhdistelmät, oikein raikkaita:)

Mari kirjoitti...

Ihania settejä olet valmistanut. Minullakin on viimeaikoina kummasti tullut tehtyä settejä. Minulla on tuota samaa pallotrikoota ja olin hieman pettynyt kun se ei ollutkaan ihan ominta värimaailmaa, mutta sinähän olet sen hauskasti yhdistänyt. Ehkä en sittenkään vielä anna periksi tuon kankaan kanssa =)

Sanna kirjoitti...

Juu, ei munkaan Berninasta (activa 220) saa paininjalanpuristusta säädettyä. Luulis semmosen olevan vakiona joka koneessa.