sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Pussilakanan uusiokäyttöä osa 1...

Aikoja sitten olen ostanut kirppikseltä ihanan vanhan pussilakanan. Oikeaa ikää en tiedä mutta ihanan pehmoiseksi kulunut puuvilla...kaunis väri ja jo ostaessani tiesin että se on oiva valinta hellemekkoihin tytöille. Tätä esittelemääni mekkoa en ole itse ommellut vaan ihana ystäväni joka on ollut lasten kanssa viikonloppu vierailulla meillä! Hän halusi testailla tuota kuminauha alalankana rypytystä...


Ihana ja yksinkertainen kesämekko! Kaava ihan yksinkertainen, leveys x pituus, yläreunassa rullapäärmäys ja noin 10 cm matkalla rypytysommel, alareunassa normaali päärme.


Olkaimet valkoisesta brodyyrinauhasta jonka sisällä kuminauha.


Pieni virkattu kukkanen koristeeksi ja vihreä nappi! Nyt sitten odotellan vaan helteitä! Pussilakanasta tulee helposti vielä kaikille meidän tytöille samantyyliset mekot/tunikat ja maksoin siitä 1 euron!

* * * * * *

Ystäväni ommellessa tätä ja tehdessä minulle koruja ;) Minä olen päärmännyt ja päärmännyt, rypyttänyt ja rypyttänyt. Metritolkulla..... Kesän juhlavaatteet ovat siis valmistumassa ja viikon päästä pääsevätkin jo käyttöön. Kaksi hamosta valmiina ja vielä pari paitaa ja yksi mekko niin pääsen esittelemään teille kunnon frillahamosia ;)

Palaillaan!

torstai 27. toukokuuta 2010

Lisää kukkaroita...

JIHUU!! Nyt tämä alkaa jo sujumaan! Muuttelin hieman mallia ja sain kukkarosta "väljemmän" ja näin siitä tulee myös ulospäin paljon sievempi! Tälläiset kaksi isoa kukkaroa syntyi eilen, ja oli pakkokin syntyä koska tänään on kerhon kevätjuhla ;)


Kuviollinen kangas sitä minun suosikkiani Etsystä ja onneksi sitä on vielä muutamaan kukkaroon jotta saan myös itselleni yhden! Tuo oranssi on vanha kirppislöytö ja sitä on vielä koska en raaski mihinkään käyttää ;) Kehyksen leveys 16cm, joten näistä tuli aika isoja. Mahtuupahan krääsää sisälle!



Olen jo sata kertaa varmaan hehkuttanut, mutta mä niin tykkään tuosta kankaasta, HUOH!

Nyt kehysten laitto sujui jo hyvin. Muutama pienen pieni pilkku jäi merkiksi kehykseen hohtimista, varsinkin noi kulmakohdat on hankalat! Mielestäni nämä on jo kuitenkin oikein hyviä näin käsipelillä tehtynä...

Oranssi kukkaro sai sisälleen ihan perus-ruskeaa kangasta...joten siitä tuli aika pelkistetty! Kohta voi sitten näihinkin alkaa hifistelemään jotain koristeita...


Yksi tällainen kehys vielä jäljellä ja kolme pientä 8cm kehystä, joten lisää on tiedossa kunhan ehdin jossain välissä! Monta uutta ideaa on jo mielessä...

Ja nyt vain paketoimaan...ja juhliin!

keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Kukkaroita lahjaksi...

Uutta aluevaltausta olen harjoitellut ;) Kukkaroita nääs ja näihin jää todellakin koukkuun, varsinkin kun yhteistyö hohtimien kanssa alkaa sujumaan! Kevät lähenee loppua ja kerhot sekä eskarit jäävät kesälomalle eli kerhotädeille nämä menevät lahjaksi! Tässä kolme ja kaksi vielä työn alla...


Ihanan värikkäitä saa kun käyttää vanhoja tilkkuja, voisin ottaa nämä kaikki itselleni! Multa ei löytynyt yhtään nahkanpalasta ja hieman jäi vielä lommoja noihin solkiin kun puristin hohtimilla....mutta saavat nyt kelvata. Eiköhän seuraavat jo ole parempia.


Mitoitettu sopivaksi kynille esimerkiksi.


Vuorikangas tulee fiiliksen mukaan ;) Soljen koko näissä kahdessa on 12 cm.

Oma suosikkini on tietty tämä viimeinen ;) Ihanan kirkkaat värit...ja soljen koko tässä 16cm.


Vielä hieman muokkausta ja hyviä näistä tulee. Olisikohan näille kiinnostusta jos tekisin myyntiinkin jämäkankaista? Mitäs luulette?

torstai 20. toukokuuta 2010

Tähtipaitoja ja yksi nimi lisää....

Aamun tuotokset ehdin juuri saada valmiiksi ennen kuin tytöt tulivat kerhosta, tosin koirapaidan applikoin jo illalla valmiiksi. Nyt siis T-paitoja isommille tytöille...

JNY:n ihanasta keltaisesta tähtitrikoosta meidän vanhimmalle, koossa 128cm. Heti kun paidan leikkasin, tiesin applikoivani siihen mansikan ;) Ihanan kesäinen tuli...



Kun sain paidan valmiiksi yritin samantien tilata kangasta  lisää mutta oli valitettavasti tilapäisesti loppu Ikasyrillä ;( Harmi, olisin halunnut itselleni tuosta paidan.... Mä tykkään muutenkin näiden tähtitrikoiden laadusta, ihan parhaita!!

Punaisesta tähtitrikoosta tein koirapaidan keskimmäiselle, koossa 116cm. Applikaatioon ei oikein ollut mitään järkevää joten nappasin vanhasta Ottobresta koiran kuvan ja tein sen kukkulalle kuuta katsomaan...Ei nyt ehkä ihan täydellinen mutta tyttö tykkäsi kun sai koirapaidan! Koiranolis voinutapplikoida jollain muulla kuin valkoisella, erottuis ehkä hieman paremmin vaikka turha se on enää jossitella.



Vähitellen tässä opin että kaikkia paitoja pitäisi ommella kolme kappaletta. Viimeksi tein kuopukselle sen nimipaidan ja tottakai toisetkin haluavat sellaiset ;) Keskimmäinen eli Oona on jo kauan halunnut paitaa jossa on omenan kuva, koska lempinimi on "omppu" joten yhdistin nyt nämä kaksi. Pääsin vähemmällä ;)
...MUOKS...tuo N-kirjain on sitten tarkoituksella noin päin ;)



Jos nyt sitten lähtisi nauttimaan helteestä ja jatkaisi illalla viimeisen nimipaidan kimpussa!

tiistai 18. toukokuuta 2010

Pari paitaa lisää....

Sain eilen tehtyä loppuun myös ne yksiväriset paidat! Eli kaikki leikatut valmiina, huoh! Tosin, innostuin niin että oli pari paitaa vielä leikattava lisää...ne tosin odottelevat vielä applikaatiota.

Kuopukselle nämäkin paidat, hän kun on se jolla niitä on vähiten.


...PORKKANOITA, PORKKANOITA...

Idea porkkanaan tuli Lipfishin pupupaidasta jonka näin Metsolassa ja nyt se sitten päätyi tähän vihreään paitaan joka mielestäni sopi hyvin yksiin tuon oranssin kanssa. Sattui vielä löytymään samanväristä resoriakin... Porkkanan varret ovat tuollai irrallaan.....


Tämä päällä voidaan sitten laittaa kasvimaata yhdessä äidin kanssa ;)

Toinen paita meinasi tuottaa päänvaivaa kun en keksinyt mitän kivaa! Jotain helppoa, ei liian aikaa vievää, yksinkertaista....

Siitä tuli sitten nimipaita, vai mikä se oli?...

En tiedä miksi toi minusta näyttää jotenkin sporttiselta?! Siihen sopisi kivasti sellainen lyhyt yksinkertainen hamonen kaveriksi, en vain ehtinyt illalla enää tehdä, jospa myöhemmin ehkä. Onneksi meillä löytyy noita vaaleanpunaisia capreja...


Aakkoset ihan omasta kynästä suoraan kankaalle kirjoitettuna. Molempien paitojen kankaat on Löytö-Palasta, applikoinnin tilkut velour jämiä ja pilkullinen Iinun kankaan jämät, resorit jostain ;)

Vaikka viikon päähän on luvattu jo aikas kylmää ilmaa niin mä taidan nyt pysytellä näissä perus t-paidoissa. Hieman on tähtiä vielä tulossa pirteissä väreissä ja ajattelin hieman applikoida noihin isompien tyttöjenkin paitoihin jotain kivaa....kommenttia tullut kun aina vaan tehdään Ainolle ;)

maanantai 17. toukokuuta 2010

T-paitoja vaan...

Olipa työn takana nämä paitaset! Intoa kyllä löytyi muttei aikaa...kelit kun on olleet niin mahtavat ettei millään malta olla sisällä! Meillä kun on tuo pihaprojektikin kesken ja siinä kun häärää 6 tuntia päivällä multaa luoden, niin ei ihan hirveesti ole virtaa ommella illalla kun lapset menevät nukkumaan.

Viime viikolla leikkelin paidat valmiiksi ja joka ilta olen muutaman ommellut kaulusta vaille valmiiksi. Tänä aamuna sain sitten ommeltua kaula-aukot valmiiksi kaikista...


Jokaiselle perhospaidat, hieman erivärisin resorein. Muutenkin paidat on ihan peruskamaa ilman mitään kikkailuja. Valmista piti saada nopeasti koska päätin etten osta yhtään paitaa valmiina kun noita trikoita on tuonne hyllylle kertynyt kummasti?!Toi trikoo on Eurokankaan löytö ja sitä jäi vielä hieman varastoon...


Sitten hieman vaalempaa perhostrikoota, myös Eurokankaasta. Trikoo oli tosi nättiä mutta laadultaan sellaista lörppöä ja venyvää mutta eiköhän tuo tämän ksän paidoissa mene.


Ihania sateenkaaria isommille tytöille ja eskarilaiset kaaret ovatkin sitten väärinpäin, HUPS! No, onneksi ei ole niin nöpö nuukaa.... Tämä trikoo on Löytö-Palasta viime kesältä, laadultaan ihanaa ja ohkaista!

Nuorin sai samasta kankaasta mekkomaisen version...


Sitten vielä yksi paituli nuorimmalle aikaisemminkin nähdystä maatilatrikoosta joka on Metsolasta ostettu. Tuo kangas on kyllä jännä...kankaana se ei mitenkään hurmaa mutta kun vaatteen saa valmiiksi niin se onkin tosi kiva ;)


Vielä olisi kaksi paitaa nuorimmaiselle mutta ovat yksivärisiä joten niihin pitäis jotain kivaa kikkailla. Kymmenen kappaletta tuli tässä postauksessa ja voi olla että seuraavaa postausta saa taas hieman odotella jos kelit tällaisina jatkuvat!



Leppoisia hellepäiviä!!!

maanantai 3. toukokuuta 2010

Puutarhamekko isommalle tytölle....

Tilauksesta tällainen ihanuus! Kaava on oma sovellus ja oikein hyvin istuu päällä ja kivan näköinenkin. Koko 116cm. Kangas tuota täydellistä Etsystä tilaamaa ja mä en voi lopettaa sen ihailua ;)



Kankaan yksityiskohdat ovat niin herttaisia.

Kaula-aukossa ihan punaista vinonauhaa. Nyt sitten odotellaan vaan kesää ja lämpimiä ilmoja!