torstai 27. tammikuuta 2011

Tunnustus...


Minä sain tunnustuksen, ihan uudelta tuttavuudelta, Koo:lta ja olen siitä kovinkin kiitollinen! Olen saanut aiemminkin muutaman tunnustuksen ja jos en niistä heti postaa niin jää kyllä postaamatta ;) Joten nyt itseä niskasta kiinni kun ei kerran ompeluksiakaan ole valmiina ;)

Tähän tunnustukseen piti paljastaa 7 asiaa itsestä, joten tässä tulee!


1. Olen ollut kouluiässä ihan surkea käsitöissä. Vasta lasten syntymän myötä aloin neulomaan ja pari vuotta sitten ompelemaan. Ja vähitellen tässä kehitytään.

2. Minulla on lyhyt pinna. Valmista pitää tulla nopeasti ja välillä ihmettelenkin kuinka jaksan keskittyä aplikointeihin?!

3.Haluaisin kokeilla ommella takin tytölle, mutta tämä vuori-vetoketju osio ahdistaa, enkä uskalla kokeilla edes.

4. Innostun helposti, aloitan homman samantien, mutta moni juttu jää myös kesken.

5. En osaa olla tekemättä mitään. Koko ajan on pakko jotain nysvätä ja rentoutuminen jää ;)

6. Tällä hetkellä olen kankaiden osto lakossa. Siihen saakka että saan ommeltua vanhat pois kaapista! Saattaa kestää tämä lakko kun ei ole hajuakaan milloin ehtisin jotain ompelemaan....Uusi työ vaatii veronsa ;(

7. Jos nyt valitsisin ammattini uudelleen, siis jos olisin niin nuori että ehtisin vielä opiskella, haluaisin artesaaniksi!


Seuraan melkein 100 käsityöaiheista blogia, ja kaikki ovat ihania, joten poimikoon kuka haluaa tämän mukaansa ja paljastakoon itsestään jotain kivaa! Toivon että lähiviikkoina ehtisin jotain ompeluksiakin täällä esitellä....

torstai 20. tammikuuta 2011

Tiedotusta...

Olen pävitellyt lisää tuota kirppisblogia ja jonkin verran on vaatteita lisätty! Ensi viikolla tulee vielä lisää ulkoiluvaatteita ja muutakin kunhan ehdin kuvaamaan. Nyt on vaan hieman opettelemista tämän työn ja vapaa-ajan ohjelmoinnissa, eikä ompelemaan ole ehtinyt ollenkaan?!

tiistai 18. tammikuuta 2011

BLOGIKIRPPIS AVATTU...

Avasin oma sivun meidän tyttöjen vanhoille vaatteille! Suurin osa tietty itse ommeltuja, mutta myös kaupan tavaraa, kaikki käytettyjä! Kirppiksen löydät täältä tervetuloa!

lauantai 15. tammikuuta 2011

Kilpikonnaa ja apinaa...

Vielä oli jäljellä viimepostauksen apinatrikoota ja postauksen jonka lupasin esitellä heti silloin, saatte vasta nyt! Jaa, ja miksi? Näiden keskeneräisten loppuun saattaminen meni kyllä hankalaksi kun neuloja katkesi kaksin kappalein ja uusien ostoon en sitten ihan heti päässytkään...

Nyt kuitenkin tuli valmista! Taas kerran kaavana Quiara ja sen verran muokattu, että hihoja levennetty hieman ja hihansuissa resorit, näin tulee hieman pelivaraa noihin hihojen pituuteen.


Huppu ruskeasta velourista, joka on nyt käytetty loppuun! Jes!


Huppari siis kokoa 92/98cm ja pomppaa tuonne puodin puolelle! Meillä kun yksi paita jo tästä kankaasta onkin ja pipoa varten hieman jemmassa.

Toinen tuhoamisen kohde on ikuinen ruskea velour, jota olen joskus ostanut ihan liikaa ;) Nyt siitä kuitenkin leikkelin samaisen hupparin kaavoilla ja aplikoin eteen pienen kilpikonnan...



Ja kuten huomasitte kaulus oli kesken ja ihan siksi etten osannut päättää laitanko ruskean, keltaisen vai vihreän resorin taikka Metsolan froteesta hupun?! Ja koska tämäkin on menossa tuonne puotiin niin jätin sen näin ja mahdollisesti se joka tämän omakseen haluaa, saa itse valita minkälaisen kaula-aukon tuohon ottaa! Jos olisi jäänyt meille olisin ehkä valinnut keltaisen resorin tai sitten kukkafroteesta hupun.....Mikä sinusta siihen sopisi?


Kilpikonnalle tein irtojalat tällä kertaa ja muuten tilkut on joko velouria tai froteeta. Ja tämähän kilpikonna näyttäisi olevan kuninkaallinen ;)

lauantai 8. tammikuuta 2011

Vuoden aloitusta apinasetillä...

Vihdoinkin sain kuvattua saaliita mitä olen ehtinyt tässä loman aikana puuhailemaan! Juuri ennen joulua tuli Ikasyriltä ihana, ihana paketti! Kankaat olivat tosiaan niin ihania että niistä just raaskii jotain ommella....

...APINASETTI...



Ihanaa pinkkiä apinatrikoota ja kaveriksi kaapissa jo kauan lojunutta ruskeaa velouria, housujen muodossa. Housujen kaava oma muokkaus, ja taas muokattiin hieman lisää. Yritin tehdä tuollaiset hieman sporttiset ;) Lopuksi vielä aplikoin A-kirjaimen koristeeksi, voi tarkoittaa myös apinaa, mutta meillä Ainoa. Taskut tikkasin päältä kiinni kaksoisneulalla ja pinkillä langalla jotta tulis vähän ilmettä enemmän. Se auttoikin, tosin ei näytä kuvissa niin kivalta kuin luonnossa. Housuista tuli super-kivat ja tällä muokkauksella teen varmaan lisääkin. Taskut taas sellaiset jotka jatkuvat myös takapuolelle...



Paita on tarkoituksella vielä hieman iso, kas kun kaapissa sattuu olemaan aikas paljon vaatetta ;) Tähän sitten jotku kivat tennarit ja apinapipo, niin kyllä passaa kevätkesällä ulkosalla leikkiä ;) Tosin jos lumimäärää katselee, niin neiti on kyllä kasvanut näistä vaatteista jo pois ennen kuin tuo lumi sulaa!

Sitten toinen peruspaita jo muuallakin näkyneestä ihanasta Punahilkkatrikoosta...


Tämä on ehkä kauneinta kangasta mitä olen nähnyt! Onneksi ostin sitä niin että vielä on kesäksi tulossa lyhythihaista hupparia isosiskoille...

Ja toinen hurmaava trikoo Ikasyriltä. Ehkä hieman kesäinen, mutta reiluksi tehtykin, tosin otetaan käyttöön heti...


Voi kun löytäisin kankaassa olevaa keltaista velourina....heti tulisi siitä shortsit kesäksi! Kaavana oma muokkaus Quiara tunikasta ja tästä onkin tullut minun suosikkikaava!

Sitten pieni mainos siitä mitä pomppaa tuonne puodin puolelle...


Vihreästä pingviinitrikoosta Quiara-hupparitunika. Huppu on valkoista velouria ja koko tosiaan 110/116cm ja kuvissa esiintyvä neiti on tasan 110cm pitkä. Jos kiinnostuit niin kipaiseppa puotiin ja varaa itsellesi!

Huomenna on tulossa muutama muukin huppari myyntiin koossa 92cm, esim.apinatrikoosta ja sitten applikoituna. Yritän kovasti tuhota ruskeaa velouriani ja katsotaan sitten käykö kauppa ;)

Kylläpäs on kiva palata loman jälkeen tänne! Ja uusille lukijoille kovasti tervetuloa!