sunnuntai 14. marraskuuta 2010

PaitaMaraton....

Nyt tulee sitten piiiitkä postaus!
Flunssapäivien saldoa, kun on lämpöä eikä jaksa, muttei voi olla ihan tekemättä mitään?!
Kaikki valmistui tänään ja kuvattiin, joten samaan syssyyn kaikki ;)

Oulusta muuttaessamme oli pakko käydä hakemassa Metsolasta muutamaan kangasta joita ehdottomasti halusin. Ensin säästelin niitä kun en raaskinut ommella, sitten kesäksi mutta nyt kuitenkin uhrasin ihanat froteet! Nämä on niin täydellisiä!!! Rakastan, rakastan...


Ihan vaan peruspaitoja koossa 98cm ja 116 cm. Kaavana Ottobre CWS, hieman pidennettynä. Punaiseen "hippie"froteeseen käytin pikkusiskolle samaa kaavaa, mutta isosisko sai Quiaran muokattuna, ilman huppua ja hieman sivuja kavennetty ;) Ja tästä mallista tykkään vielä enemmän kuin alkuperäisestä.


Tämä olikin aikas paksua froteeta ja ihan hyvä että käytin nyt, olis voinut kesällä olla jopa kuuma?! Paljon paksumpaa oli kuin toi ruskea...

Jottei koululaista ihan kokonaan unohdeta, niin hän sai kaksi Quiara hupparia. Ei saa enää olla froteeta eikä velouria, ainoastaan trikoo kelpaa ja ehdottomasti huppu! Näissäkin kavensin hieman sivuja... Ekaan pääsi ihana "siiliperhe" trikoo Iikku.Kiikusta. Kuosi on ihana, mutta hieman liian venyvää minun makuuni ja aikas ohkaistakin.


Toisen hupparin trikoo on Eurokankaan palalaarista löydetty! Koristeeksi laitoin pari turkoosia nappia.


"Siiliperhe" trikoota jäi pikkuisen, juuri sen verran että tein siitä jämästä paidan kuopukselle. Trikoo vain etukappaleessa ja muuten velouria. Resorivarastotkin alkavat loppumaan joten hihansuihin tuli myös velouria. Kaavana Ottobren "Papana". Pöksyt meillä jo onkin tästä samaisesta velourista ;)


Kuopukselle valmistui vielä yksi aplikaatiopaita samaisella kaavalla. Hihoissa ihanaa vihreää pingviinitrikoota Iikku-Kiikusta ja etu- ja takakappaleet valkoista velouria. Katsotaan sitten kauanko pysyy valkoisena ;) Eteen aplikoin trikoosta tutun pingviinin irtokäsineen ja jalkoineen, räpylän jäljet alkavat jo takakappaleen puolella...






Tästä tuli aika unisex mutta tykkään ihan kympillä tästä värimaailmasta!! Takakappaleen räpylät olis voinut olla hieman ylempänä...

Sitten vielä yksi pilvivelourinen Quiara, koossa 116cm ja "Taikakissa" aplikaatiolla. Mä olen edelleen ihan super-kyllästynyt tuohon kankaaseen ja ajattelin tämän ensin myyntiin, mutta eskarilainen halusi sen itselleen.


Kisu selvästikin näkee jotain herkullista tuolla ylhäällä ;) Kyllähän meidän neiti on aikas syötävän ihana!


Alunperin oli tarkoitus ommella vain viisi paitaa, mutta ideoita tuli siinä kangaskaappia siivotessa joten leikkasin sitten samalla kaikki! Nyt alkaa olemaan resorit ja tukikankaat aikas loppu ja myös aikakin näin joulun alla! Seuraavaksi neulomuksia ja jotain aivan muuta ;)

Ps. Osaakohan joku kertoa hyvän ompelukaupan pääkaupunkiseudulla josta löytäisin hyvät valikoimat tukikankaita???

27 kommenttia:

kewa kirjoitti...

Ihanat paidat ja se viimeinen kisu on oikein suloinen vaikka yleensä kissa ystävä ei olekaan. Kangastukku - netin kautta jos jaksat tilata, aika nopea toimitus ja paljon tukikankaita yms.

-TIINA- kirjoitti...

kewa: juu olenkin sieltä kangastukusta katsellut niitä tukikankaita, mutta pitäis päästä hiplaamaan ;)

Mervi kirjoitti...

Wau, jopa onkin varsinainen maraton!! Olet kyllä ahkera! Aivan ihania ovat kaikki, kisu etenkin aivan lemppari :)

Itse tuumasin kanssa tuosta hippiekukasta, että on yllättävän paksu ja lämmin kangas. Kuosinsa puolesta olisi mennyt kivasti kesävaatteessakin. Mutta ehkä sitten viileämpinä kesäpäivinä menisi myös.

Unikuu kirjoitti...

keskustan stoccalla on ainakin tukikankaita.muuten minusta pk seudulla on ihan surkeat valikoimat.. tosin en ole käynyt matan kankaassa kyselemässä..

Henna kirjoitti...

Aivan ihania paitoja. Ja se kisu on minustakin ihan yliveto!!! Onko oma kuvasi vai käytitkö jotakin kisua "mallina" tai pohjana tuolle. On aivan ihana myös tyttäreni mielestä. :-)

Marsa kirjoitti...

Tosi hieno tuo pingviinipaita, värit kolahtaa tähän mammaan ainaki ihan täysillä. :)

H3idi kirjoitti...

Ihana pingviinipaita! Tykkään!!!
Kisutunikakin on suloinen!

Sani kirjoitti...

oi, ihania :)

-TIINA- kirjoitti...

Unikuu: kiitos vinkistä, täytyykin käydä kurkkaamassa.

Henna: voi kiitos! Ihan omasta päästä piirsin ja yritin tehdä ei Hello Kittymäisen ;) Saat ihan vapaasti käyttää mallina jos haluat!

Marsaliittus ja H3idi: kyllä minunkin suosikki on toi pingu ;)

aeno kirjoitti...

Ihania kaikki!
Mulla oli vähän vastaava maraton tänään, mutten ehtinyt kuvaamaan ennen kuin valo katosi... Syksy, pah.

Matan tekstiilin tukikankaista ei ole tietoa, mutta hyvää palvelua sieltä kyllä saa.

Riikka kirjoitti...

Mullakin ollut ompelumaraton viikonloppu, tosin koiranhaalarin merkeissä.
Viimeinen velourmekko kisuineen on suosikki, olis täydellinen omalle tytölle. Olis kyllä tehnyt mieli ostaa, jos olisit myynyt!

MettaD kirjoitti...

Aivan ihania, varsinkin tuo kissamekko! Ja hurja ompelusaldo kyllä päivälle!

ankkis kirjoitti...

Toi pingviini on IHANA

K kirjoitti...

Tosi kivoja ompeluksia! Kisutunika on yliveto! :)

Rva Kepponen kirjoitti...

Silitettäviä tukikankaita saa ihan Eurokankaasta, on muutamaa eri laatua (liima yhdellä tai kahdella puolella). Irtirevittävää tukikangasta ostin Itäkeskuksen Tikatasta jokin aika sitten. Vielä on koestamatta :(

-TIINA- kirjoitti...

Rva Kepponen: juu mä olen Eurokankaan valikoimaa katsonut muttei oikein miellyttänyt ;) Aikoinaan ostin Iinulta Vlieselinen Fuse n tear irtirevittävää tukikangasta ja se on ollut tähän mennessä kaikista parhain, sitä en vain mistään ole löytänyt...

MettaD: kyllä näissä on kolmisen päivää hurahtanut, ei ihan yhdessä päivässä ;)

Ja kiitos kaikille muillekin kommenteista, ne ilahduttavat aina yhtä paljon!!

Mirka kirjoitti...

Oi mikä määrä kaikkea super-ihanaa!!! Voi kun itekin sais jostain repästyä aikaa ommella enemmän! Tosin vähän tässä jo huomista suunnittelin, että kun esikoinen on balettitunnilla, niin näinköhän pienemmät kattois pikkukakkosen ilman äitiä. Tai sanotaan, että jaksasko äiti hypätä silloin sohvalta ompeluhuoneeseen :)

Nuo aplikaatiot on ihan tosi hienoja! Veikkaan, että meillä tulisi tuommosesta kissatunikasta jokseenkin iso taistelu, että kuka sen saisi :-D

Annika kirjoitti...

No huh! Oletpa saanut paljon kivaa ommeltua! Pingviini ja kisu on molemmat tosi hienoja ja aivan ihanat värit tosiaan pingupaidassa :) Minä olen tilannut Kangastukusta sellaista konekirjontaan tarkoitettua irtirevittävää tukikangasta, ja se on toiminut mielestäni hyvin. On tosin hankala repiä pienistä kohdista, mutta onnistuu kyllä.. Piti vielä sanoa, että tuo siilikangas on aivan ihana kangas aluspaitoihin, kun joustaa ja on pehmeää. Se ei ole mennyt pesuissakaan miksikään.

Maaka kirjoitti...

Ihania paitoja! Veikeä kissa :)

Kristiina kirjoitti...

WAU miten upeita!!Taikakissalla mainio ilme ja pigviini superihana ja ne jalanjäljet on tosi hauskat!

NorppaStiina kirjoitti...

Ihania paitoja! Olet ollut ahkera! Nuo pingviini ja kisu-paidat taitaa kyllä nousta lemppareiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka laaja on sun pääkaupunkiseutu? Ajattelin vain, että tuo Kangastukkuhan on Hyvinkäällä, niin siellä voi käydä kankaita katsomassa. Tosin aukioloajat on vähän huonot, jos ei pääse arkipäivänä käymään.

Sarita kirjoitti...

Vau mikä paitamaraton! Ihmeissään katselin minäkin että voiko joku päivässä ommella noin paljon, mutta onneksi sentään hiukan enemmän oli mennyt aikaa. ;)
Tosi herkulliselle yhdistelmälle näytti tuo tumma pinkki ruskeiden siilien kanssa, mutta silti pingut olivat kaikista ihanimpia!

-TIINA- kirjoitti...

Anonyymi: kiitos vinkistä! Kyllähän minä joku päivä voin hurauttaa Hyvinkäälle...

Anonyymi kirjoitti...

Ihania vaatteita sulla! äin miettimään, mikä on tuo Ottobren CWS-kaava, eli missä numerossa ollut?

-TIINA- kirjoitti...

Anonyymi: Ottobre creative work shop kaavaa saa tilaamalla. Eli menet ottobren sivuille ja sieltä voit tilata! Oikein kiva kaava, on kapea ja hieman leveämpi kaava ja tosi monessa koossa!

jenni_ki kirjoitti...

Ihania paitoja, olen itse ihastunut myös tuohon pingviini kankaaseen! Klikkasin itseni lukijaksi, tosi kiva blogi sulla =)