tiistai 30. elokuuta 2011

Uudesta Ottobresta...

Kesäloma menikin aikas lailla oikeasti lomaillen. Ompelukonekin sai pölyttyä hetken kaikessa rauhassa. Nyt on pölyt pyyhitty koneesta, huollettu ja ompelut uudelleen aloitettu! Pino valmiita onkin odotellut jo parisen viikkoa kuvaamista, eikä kiirettäkään ole ollut kun kelit ovat pysyneet lämpiminä.

Uusimmasta lasten Ottobresta löysin montakin kivaa kaavaa ja pitkästä aikaa sainkin kokeiltua niitä! Mä nimittäin inhoan kaavojen piirtämistä ja siksi usein teenkin samalla hyväksi havaitulla kaavalla...

Paita Dreamland, hieman muokattuna ja housut Relaxed, pääsivät ensin kokeiluun! Kankaaksi settiin valikoitui ihana peuratrikoo ja siihen sopiva lila/marjapuuro velour...


Meidän pieni pihtikinttu ;) Totesi minulle ettei halua näin lörppöjä housuja!


Taskut olivat kuitenkin kivat ja luulen että näitä lörppöjä tulee vielä lisää! Lahkeensuun rypytyksen vuoksi voi kasvuvaraakin jättää oikein hyvin. Tykkään mallista!

Paidan kaavasta tykkäsin myös ja ainoa muokkaus on toi pääntien halkion pois jättäminen! Malli  oli kivan tyttömäinen. Hommaa kyllä kanttauksissa riitti ja framilonia kului ihan urakalla mutta se kannatti ;) Näin ollen paitoja sitten valmistuikin useampi....



Näitä voi sitten pitää yksiväristen legginsien kanssa. Oma suosikkini on toi dinoraurus paita, ihana kangas!

Ekaluokkalaiselle leikkasin samalla kaavalla pallotrikoosta paidan. Aplikointi valmistui pitkän pohdinnan jälkeen ( pelkona ettei enää kelpaa neidille ) ja vihdoin kokeilin mielessä ollutta ideaa virkata ketjusilmukoista nauhaa ja tehdä siitä tekstiä! Ei tullut vielä tekstiä mutta tuli oksa, oksalle puuvillasta pari pöllöä joilla siivet velourista ja silmät nepparit.....että sillee!

HUHUU



Ihan kiva ja kelpasi vielä neidillekin!

Muutamia peruspaitojakin tuolla odottelee kaula-aukon kanttausta ja pari muutakin uutta kaavaa. Pipotrikoista laitan postauksen tuonne puodin puolelle jos joitain kiinnostaa ja jos on pipon tarvetta!

PALAILLAAN!


15 kommenttia:

Tupuna kirjoitti...

Tosi kivan näköisiä paitoja! Just itsekin eilen piirsin saman kaavan ja aion testata :)

ketunpesän hanna kirjoitti...

onpas kivoja paitoja! olinkin ideanhakukierroksella eskarilaisen paitaompeluihin. pöllöt näyttivät kivalta, ja varsinkin teksti. :)

taidanpa kokeilla myös tuota kaavaa.

PikkuHoo kirjoitti...

Mahdottoman kivoja vaatteita ja mukava nähdä tytönkin vaatteissa erilaisia kuoseja ja värejä. Teidän tyttö ei varmaan ole kovin ranttu? Hieno idea tuo virkkaushommeli, enpäs ole tullut edes moista ajatelleeksi.

Mari kirjoitti...

Hyvän mallisia paitoja ja ihania kuoseja :) Täytyykin metsästää tuo lehti ja kokeilla kaavaa omillekin tytöille.

Mieli kirjoitti...

Ihania! :)

Manda kirjoitti...

Hieno toteutus tuossa pöllöpaidassa, tykkään! Ja kiva kuulla että mallit ovat toimivia, kun itsekin olen noita kaavoja ajatellut jossain vaiheessa kokeilla. :)

Milla kirjoitti...

Hieno idea tuo virkkaus! Minkälaista lankaa käytit? Haluaisin kanssa kokeilla mutta langanhan pitäisi sitten kestää 60 asteen pesu ilman suurempia muodonmuutoksia... :\

Perhonen korvanlehdellä kirjoitti...

Ihania, Toi pöllöpaita on tosi hieno varsinkin.

Satu kirjoitti...

Kylläpäs näyttää hyvältä, todella kivoja paitoja! Mulla sama kaava tuossa piirrettynä ja kankaatkin valmiina, joten perässä tullaan :)

Unikuu kirjoitti...

kavensitko yhtään tuota dreamlandia? entäs lisäsitkö pituutta? meille se oli liian teltta ja mua jäi ihan hirmuna harmittamaan että menin silppuamaan siihen kivan kankaan.

-TIINA- kirjoitti...

Voi kun muistaisin mitä lamkaa tuo oli?! puolet puuvillaa ja puolet keinokuitua ja Novitaa ;) Katsotaan sitten miten pesussa käy...

Unikuu: en kaventanut ja vähän lisäsin pituutta, olisi voinut lisätä enemmänkin! Meidän kuopus on kyllä aika laiheliini eikä paita ollut mitenkään teltta. Mä tosin leikkaan aina hyvin pienillä saumavaroilla.

Ida kirjoitti...

Kivoja paitoja, etenkin hämähäkki on mun mieleen!

NorppaStiina kirjoitti...

Todella ihania! Tein tuolla samaisella kaavalla paitoja tykästyin myös. Jätin myös sen halkion pois. Mihin laitoit framilon nauhaa? Kaulukseen? Vinkkejä siihen?

Simone kirjoitti...

Hei, olen ihan uusi tässä ompelujutskassa, mutta todella ihanat paidat olet saanut aikaiseksi! Miten sä olet ommellut noi kanttaukset tohon kaulaan? Ihan viimeisenäkö? Hihoissa tajuan että ne pitää ommella ennenkuin hihan ompelee pituudeltaan kiinni. Mutta miten on järkevintä tehdä toi kaula-aukko?

-TIINA- kirjoitti...

NorppaStiina: mä laitoin framilonia sekä kaulukseen että hihansuihin, ihan ohjeiden mukaan. Mulla oli kahta eri laatuista ja venyvämpi oli aika helppo laittaa siksakilla kiinni mutta uudempi framiloni oli tosi jäykkää ja kirosanoja tuli aikas paljon ;) Hyvä puoli nauhassa oli tasainen rypytys mutta kyllä siitä lisähommia aiheutui.

Simone: Kaula-aukon kanttaan viimeisenä, resorin ompelen renkaaksi sitten resorin oikea puoli paidan nurjaa puolta vasten saumurilla ja sitten kääntö oikealle puolelle ja kaksoineulalla tikkaus. Hihansuut ompelen myös vasta sivusauman ompelun jälkeen, renkaaksi samoin kuin kaula-aukossa ja ihan siksi ettei mun saumuri jaksa ommella siististi niin paksua kangasta ;)

Toivottavasti auttoi...