torstai 22. lokakuuta 2009

Huovutetut hatut neideille...


Nämä sain tänään sitten koristeltua valmiiksi saakka! Fritidsgarn langasta koneessa huovutetut hatut lapsille, 5-ja 6-vuotiaalle. Mä olen ihan koukussa tähän lankaan ja aikaisemmat lapaset joita tein viime talvena voit kurkata täältä Lanka ja ohjesetin ostin Kädentaito-messuilta. Nopeasti myssy valmistui ja eniten aikaa kuluinkin tuohon kuvion töpöttelyyn. Hatut on pesty koneessa 60 asteessa ja hyvin huopuivat kuten aina... Pinkki huopui hieman enemmän, joten se meni 5-vuotiaalle ja harmaa sitten eskarilaiselle.

Ohjeessa neuvottiin lopuksi tekemään reuna kiertämällä ps:ita ja minä ajattelin niiden olevan pylväitä??? En tiedä tarkoittiko sitä kun olen tällainen aloitteleva virkkaaja mutta hieman jäi reuna aaltoilemaan ja kuopuksen hatusta aion jättää virkatun reunuksen kokonaan pois. Kertokaas nyt joku virkkaaja mitä tuo lyhenne meinaa?

Koristelu on sitten tehty ihan neulahuovuttamalla. Ihanaa hommaa! Täytyy vaan vielä töpötellä tiukemmin, mutta oli niin kiire kuvaamaan hatut ulos päivänvaloon...Malttamaton minä ;)


Molemmissa hatuissa seikkailee pupu, talvisessa maisemassa ja pinkissä on kettukin kaverina. Oikein talvisethan näistä tuli! Eipähän ole varmaan samanlaisia kellään...

Malliltaan hattu oli myös oikein hyvä! Istuu todella hyvin päähän, suojaa korvat sekä otsan ja niskasta on tarpeeksi matala!


Luulen että näitä tulee tehtyä vielä aikas monta lisää! Ainakin kuopukselle on jo tulossa sekä itselle myös, ehkä kuitenkin ilman kettua ; )

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ps=piilosilmukka eli tehdään alussa kuten kiinteäsilmukkakin, mutta vedetäänkin lopussa myös sen koukulla olevan silmukan läpi (Ymmärsiköhän tota?)
t. kässäope

Anonyymi kirjoitti...

http://www.kallamedia.com/virkkaus/silmukat.html

Tuolta voi itseopiskella noi virkkuujutut.

t. kässäope igen

PRINSESSATRIO kirjoitti...

Kiitos anonyymi! Olis ehkä kannattanut ottaa selvää ennenkuin virkkas ;) Ihmekös tuo jos reuna vähän aaltoilee....No, seuraava sitten parempi.

Hanna kirjoitti...

herranjestas miten ihanat!!:D

Jenkku kirjoitti...

Aivan ihanat lakit. Harmi, että mulla meni messuilla ihan ohi tuo ohje. :D

~Maria~ kirjoitti...

Tosi suloiset hatut!

Sannu kirjoitti...

Ihanat hatut!

Moi! kirjoitti...

Tosi ihanat!

Ansku kirjoitti...

Onpa suloiset myssyt :) Ja aivan ihqut noi kuvat, varsinkin tuossa harmaassa tuo "lumisade" näyttää tosi kivalta! Mäkin tykkään kovasti tehdä huovutuksia neulalla, mutta olen vaan niin älyttömän hidas kutomaan.. Toi virkkaus vois sujua vähän nopeemmin, pitääpä joskus kokeilla..

Pioni kirjoitti...

Vai että piilosilmukka... tulipahan opittua jotain uutta! Hatut on upeat, niinkuin jo vähän ehdin ajatella niiden olevan!!! Tunika oli muuten tosi hyvä meidän neidille, ja nyt olen jo ehtinyt hakemaan kankaita housuja varten!!!
Toivottavasti niissä kaava myös yhtä hyvän kokoinen!

Maria kirjoitti...

Tosi kivat myssyt, kätevän näköiset mallit ja kivat kuvat :)

Marja K. kirjoitti...

Onpa ihanat! Itsellä on vasta suunnitelmissa opetella neulomaan ja virkkaamaan uudestaan, mutta ehkä sitten joskus...

Maaka kirjoitti...

Suloisia hattuja
ja aivan ihana asu ja lehmäaplikointia tuolla alla!

Kirjaastos kans selasin Ottobren, kovin oli hyrryisiä asuja, mut noi uniasut oli mustakin kivat ja takkeja myös katsoin :D

-iinu- kirjoitti...

Oo, ihanat hatut kerrassaan! Ja eipä nuo pylväät reunassa taida paljon tahtia haitata...hyvältä näyttää;)

Hanna kirjoitti...

Tosi kivannäköiset hatut! Minäkin voisin haluta itselle tuollaisen hatun! Mistä tuo ohje siis oli?

tiinaf kirjoitti...

Ihanat hatut!

KESÄN LAPSI kirjoitti...

Kauniita hatut! Sinulla on kiva blogi! Löysin tänne vastikään. Kyselisinkin sinulta neuvoa, miten saat joustavista kankaista joustavalla ompeleella ei aaltoilevia saumoja? Olisin iloinen vinkeistäsi!

Elina kirjoitti...

Onpas todella kivat hatut! Hienot huovutetut kuvat ja hattujen malli on soma.