maanantai 30. elokuuta 2010

Mielipidettä kaipailen....

...Peitetikkikoneesta...

Tässä nyt on ollut aikaa pohtia kaikenlaisia asioita ja olenkin hieman katsellut peitetikkikoneita. Oletteko olleet tyytyväisiä joilla se on? Onko ompeleiden päättely työlästä vai tarviiko päätellä ollenkaan jne. Olisin kiitollinen vinkeistä ja mielipiteistä! Ja merkkiäkin saa suositella....

Keskiviikkona saadaan oman kämpän avaimet ja perjantaina muutetaan, jihuu! Eli jossain tulevaisuudessa pääsee ehkä taas ompelemaan! Puikot ovat kyllä ahkerasti heiluneet tässä ompelutauon aikana, etten siis ihan toimettomana ole ollut! Ihania ompeluksia on kaikki saaneet aikaiseksi ja kateellisena seurailen täältä sivusta!

15 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Heippa!

Itse haaveilin vuosia saumurista ja nyt sain Pfaffin Coverlock 3.0:n lahjaksi. Äitini on pukuompelijaksi valmistunut aikoinaan ja on ommellut koko elämänsä ajan. Hän vannoo Pfaffin nimeen. Itse olen vasta muutaman tikin ommellut tuolla uutukaisellani, mutta HYVÄLTÄ vaikuttaa! Ohjeiden mukaan ommel kannattaa aika solmia, ettei purkaannu. Ei vaikuta mielestäni työläältä verrattuna siihen etuun, mikä peitetikkikoneesta on :)

Varmasti hyviä malleja merkkejä on monia, mutta itse olen aivan myyty tuolle koneelleni! Todella laadukas ja kestävä kone =)

MURUHUTTU kirjoitti...

Katja: Onko se siis pelkkä peitetikkikone?

Anonyymi kirjoitti...

Ostin pari viikkoa sitten Janomen peitetikkikoneen. Alku oli tosi takkuista, kunnes opin säätämään koneen oikein eri paksuisille kankaille ja tajusin vaihtaa isommat neulat. Kone sopii sellaiselle, joka jaksaa aluksi kokeilla, perehtyä ja säätää sen kanssa. Eli perinpohjaisen tutustumisen jälkeen aivan ihana laite!
t: kässäope

Katja kirjoitti...

Ei ole pelkästään peitetikkikone, vaan on myös saumuri :) Tosin, en ihan kaikkia termejä tai muuta vielä osaa, mutta molempia tikkejä tuolla saa aikaiseksi. Kaikenkaikkiaan siinä on 23 erilaista tikkiä, muistaakseni 3-5 langalle.

Ansku kirjoitti...

Mulla oli se Janome, ja samaa mieltä, että säädöt kyllä kannattaa opetella heti alkuun.. Päättelyssä joutuu olemaan huolellinen, esim paidan helmakäänne riistyy kyllä käytössä, jos vaikka aloituksen jättää päättelemättä. Tai jos on ommellut väärillä säädöillä, eikä ommel jousta tarpeeksi lanka saattaa katketa, ja kohta koko helmakäänne on tiessään :D Mutta siis yleisesti olen kyllä koneeseen ollut tyytyväinen.

Mirka kirjoitti...

Janome miullakin (eli täysin sama kuin Elna, kuulema tulee samalta tehtaalta, eri tarrat vain lätkäistään pintaan). Ja ihan jees, tykkään just noihen helmojen ompelussa, tulee ihanan joustavat helmat.

Miulle yhdistelmäkone ei ollut vaihtoehto, kun oon tämmönen hermoheikkotapaus :-D Eli en jaksaisi vaihdella niitä leikkuuteriä sun muita pois ja takas. Rauhallisemmalle ihmiselle varmasti hyvä ratkaisu kun ei vie sitten niin paljon tilaa! Koska kyllähän nuo kolme konetta kivasti tuon kodinhoitohuoneen pöytätilan täyttää...

Suosittelen kyllä! Alkuun meinasi jo alkaa kaduttaa kun vaan hermo meni. Mutta kun oppi käyttää, niin on kyllä mainio vekotin! Youtubesta löytyy Janomelle kivoja vinkkivideoita myös!

Meow kirjoitti...

Minäkin haaveilen peitetikkikoneesta, saumuri ja ompelukone hyrräävät harva se päivä. Mielenkiinnolla seurailen blogistasi pohdintojasi, vertailujasi ja konevalintaasi, jos vain tänne jaksat kirjoitella. Itsellä tosiaan suunnitelmissa pelkkä peitetikkikone, eli ilmeisesti Janome tai Elna sitten olisi vaihtoehtoina (Bernina myös, mutta siinä ominaisuudet suhteessa hintaan aika köykäiset). Onkohan kukaan käyttänyt peitetikkiSAUMURIN peitetikkiominaisuutta pelkästään rinnalla toinen saumuri?

AnniKa kirjoitti...

Minulla oli Singerin yhdistelmäsaumuri, siis tavis saumuri ja peitetikki ominaisuus samassa. Alussa olin siitä hyvin innoissani. Mutta leikkuuterän/tason ja langoituksen vaihtaminen toiseksi otti jo kuukaudessa hermoille! Eikä sillä saanut ommeltua kovinkaan paksua, kunnes "jäi kiinni".

Mietin aikani, että mitä ihmettä teen. Kun pakkohan se on peitetikkikone olla saumurin rinnalle. Olin jo melkein päätymässä Berninaan. Mutta oli niin hirveän kallis sen toimintoihin nähden. Koska toiveena oli myös se, että koneeseen saisi lisätarvikkeena kantinkääntäjän! Joten päätin tutkia muita vaihtoehtoja.

Elnan/Janomen sanotaan olevan sama kone. Kävin Elnaa testaamassa yhdessä liikkeesä. Mutta ei, en kyllä ihastunut siihen! Hirvittävän iso vekotin! Plussana siinä oli, että siihenkin saisen kääntäjän. Sitten törmäsin netissä Brotherin peitetikkikoneeseen ja mielenkiinto heräsi siihen. Ongelma oli, ettei missään liikkeessä sitä ollut. Löysin netistä hyvän tarjouksen ja sovimme niin, että saan testata konetta viikon ja palauttaa, jos haluan. Mutta heti kättelyssä päätin pitää koneen. Ostin siihen lisätarvikkeena kantinkääntäjän, joka on yli puolet koneen mukavuudesta. Sitä ilman kone jäisi huomattavasti vähemmälle käytölle.
Jostain Ruotsalaisesta blogista löysin Pfaffin peitetikkikoneen, mutten sellaista löytänyt mistään. En kyllä keksi muita merkkejä pelkistä peitetikkikoneita.

Suosittelen siis Brother (cover stitch 2340CV) omasta kokomuksesta. Langoitus on helppo, paljon helpompi, kuin tavis saumurissa. On paljon pienempi, kuin Elna/Janome. Ja ennen kaikkea tuo kääntäjä vekotin! (Huom. Ei ole saatavissa Bernina Berneten peitetikkokoneeseen!)

MURUHUTTU kirjoitti...

Kiitos kaikille kommenteista!!! Mullahan on jo täydellinen saumuri joten ihan pelkkää peitetikkiä nyt etsin.....

Riikka kirjoitti...

Mulla on Janome ja juttua siitä löytyy blogistani. Sivupalkista kun klikkaa sen peitetikkikone-kohdan niin löytyy aiheeseen liittyvät tekstit ;).
Sanoisin, et kaikki menettää jossain vaiheessa hermonsa säätöjä etsiessä ja kokeillessa, mutta kyllä sen kanssa oppii, hetken vie ja sitten sujuu ;).

Mirka kirjoitti...

Ot-viestiä, mutta blogissa ois siulle jotain :)

Saara kirjoitti...

Janomen peitetikin ostin viime keväänä ja olen ollut tyytyväinen. Ehkä tekniikan alan koulutus helpottaa, mutta minulla ei ole ollut mitään säätöogelmia. Päättelyn opettelin You tubesta löytyvän videon avulla. Kun ompelee reilusti ompeleen alun yli, ei ole lähtenyt purkaantumaan. Brotheria kävin koeajamassa, mutta (käytetty) kone ei toiminut kunnolla.

Katja kirjoitti...

en osaa vastata mielipidetiedusteluusi, mutta tulin kertomaan, että blogissani on sinulle tunnustusta :)

Tiina kirjoitti...

Moikka! Kyselit blogissani paininjalan puristuksen säädöstä ja alalangan kireyden säädöstä.. vastaanpa tännekin nyt samalla. =)

Millainen Berninan malli sulla on? Mulla on Aurora 450, ja siinä ainakin on vasemmassa kyljessä se portaaton paininjalan puristuksen säätökiekko. Ihan peruskoneissa, halvimmissa ainakaan, ei välttämättä ole koko puristuksen säätöä, mutta toisaalta sellainen oli ainakin siskon ostamassa satasen koneessakin (olisko ollu eva).
Ja alalangan kireyttä voi säätää samalla tavalla varmaan kaikissa ompelukoneissa - eli puolakotelosa on se pieni ruuvi, ja ompelukoneen mukana tulee usein pieni tasapäinen meisseli, jolla sitä ruuvia voi säätää. Eli siis sitä kiertämällä muuttuu alalangan kireys. Toivottavasti oli apua!!

Anonyymi kirjoitti...

moikka
mihin koneeseen päädyit ja mistä sen ostit?itse ajattelin tilata koneen englannista kun hinta houkuttelee.
maria