perjantai 10. kesäkuuta 2011

Neliöitä isoäidin, yhteensä 63...

Kun lähdimme viettämään pääsiäisviikkoa Rukalle, iski paniikki! Ei mitään käsityötä minkä voisi näppärästi napata mukaan ilman suurempaa suunnitelmaa. Onneksi satuin kyläpaikassa selaamaan Novitan kevätnumeroa ja näin ihanan peiton...

...siitä se ajatus sitten lähti...


Lankana Seitsemän veljestä raita, ja niin ihanan kirkkaat värit!! Joka neliön jälkeen ihailin saavutustani hetkisen ;) Kuuden kierroksen neliöitä, koko noin 15x15cm, koukkuna mulla oli nro 4 ja olis voinut olla puolikkaan isompi. Lopuksi neliön reunaan virkattiin vielä kiinteillä silmuikoilla kehys yksivärisestä langasta, minä valitsin puhtaan valkoisen, ohjeessa se oli pinkki.Mökillä ollessamme sain virkattua jo melkein puolet neliöistä takkatulen äärellä ja sitten olen jatkanut parin neliön tahdilla silloin tällöin.


Langassa vaihtuu väri itsestään ja päätellä tarvitsi vain kerran! Jokainen neliö on erilainen! Kokoa peitolle tuli suunnilleen 110x140cm nirkkoreunuksen kanssa.....Isompien neitien huoneeseen tämä on menossa ja koko on neideille juuri sopiva!


Yhdistäminen tapahtui myös virkaten pala kerrallaan yhteen. Ohjeessa nurjalta puolelta mutta minä halusin tuon koholla olevan oikealle puolelle ja se viimeistelee minusta peiton todella kauniisti!


Mä olen niin ylpeä itsestäni kun sain tämän kokonaan valmiiksi. On ollut joka ilta ihan pakko levittää peitto lattialle ja ihastella hetki ;) Hullu minä?! Harmi kun noi värit ei näytä kuvissa niin täydellisiltä kuin luonnossa...
Lankaa peitoon kului noin 10 kerää, 7 kirjavaa ja kolme valkoista, joten painoakin on.


Kun puutarha on kukkaloistossaan ( ei vielä meidän pihalla ) ja kesäillat viilenevät ( ei ihan vielä, mittarissa +27 astetta ) voin kietaista tämän hartioille, sytyttää kynttilän ja nautiskella! Syksyllä viedään peitto sitten tyttöjen huoneeseen.

Ja ihan varotuksen sana, tähän jää koukkuun! Oli jo pakko käydä ostamassa uuden väristä lankaa ja aloittaa toinen, kahden rivin ja 14 neliön verran isompi, sohvalle! Tuskin valmistuu näin nopealla aikataululla mutta ehkä joskus, ilman stressiä!


lämpöisiä kesäiltoja!!

24 kommenttia:

kewa kirjoitti...

Oi miten kiva värikäs, erittäin kaunis peitto!!!

Saila kirjoitti...

On kyllä ihana! Ja mikä parasta niin tuo itsestään vaihtuva väri! Täällä eräs tuskailee kun kussakin tilkussa kymmeniä pääteltävi. Ja juu, tähän TODELLA jää koukkuun, mulla kolmas peitto menossa!

*marjuska* kirjoitti...

Vautsi miten ihana ja kaunis peitto! Enpä ole hoksannut että tuota vaihtuvaa lankaa voisi noin käyttää isoäidinneliöhin. Loistava idea niin ei ole niitä tuhatta langanpäätä pääteltäväksi. :--)

-TIINA- kirjoitti...

Ostinkin jo samantyylistä vaihtuvan väristä lankaa. Päättelemiseen menee aikaa vaikka on tällainenkin lanka ;) Mutta on se sen arvoinen! Ja mä tykkään 7 veljeksestä kun se on kulutuksen ja pesunkestävä....

NannaRuu kirjoitti...

Ihanat värit tuossa peitossa =) Itselläkin projekti kesken, tosin ei ihan noin iso. Vauvalle teen peittoa. Mulla vaihtuu väri joka kierroksella, mutta ei siinä silti kauheasti pääteltävää jää kun virkkaan ne päät sinne pylväiden sisään. Inhoan nimittäin päättelyä... mulla kans lankana 7 veljestä, ihan vain siksi kun sitä löytyi varastosta monessa värissä. =)

Inkeliina kirjoitti...

Ihanan värikäst peitto ja taidan minäkin hyödyntää seuraavassa peittoprojektissa tuota vaihtuvaa lankaa sen verran ärsyttävää se monen langan päättely on! Tarttis vaan saada edeltävä alta pois, mutta kun oon kyllästynyt siihen niin on vaikea motivoida itseään tekemään se loppuun.

MettaD kirjoitti...

Wow!!

Tulipas itsellekkin himo kokeilla virkkaamsita piiiiitkästä aikaa!

Sani kirjoitti...

Vautsi! Todella ihana :)

Hannaliini kirjoitti...

Ihana!!! Kyllä tuota kelpaa ja kannattaa ihailla.

Minustakin tuo raitalangan käyttö kuulostaa houkuttelevalta, neliöiden päättely kun on niiiiin tylsää hommaa...

Sarita kirjoitti...

Voi miten ihana! Ja tuo koholla oleva valkoinen "kehystys" tuolla tilkkujen välissä on tosiaan kiva yksityiskohta. Itsekin haaveilen joskus vielä tekeväni isoäidin neliöistä jotakin, edes pikkuisen nukenpeiton jos kärsivällisyys ei muuhun riitä.

Manda kirjoitti...

Kaunis, ihanan värikäs peitto. Ihaile vain kättesi jälkeä, olet sen ansainnut! Saman mallin olen nähnyt Novitassa, mutta en tiedä uskallanko ikinä aloittaa urakkaa, kun en malttaisi jättää kesken...

-Minna- kirjoitti...

Aivan ihana peitto, siitä on syytäkin olla ylpeä! :-). Mulla edelleen kaavat lainassa, pahoittelut pitkästä lainasta!
Muuten kuuluu oikein hyvää, tyttö toipunut ihan huippuhienosti ja jaksaa aiempaa paremmin touhuta :-).

-TIINA- kirjoitti...

Kiitos kaikille! Kommentit lämmittää mieltä ihan yhtä lailla kuin peitto hartioita ;)

-Minna- ei hätää, ihan rauhassa! Ja kiva kuulla että teillä voidaan hyvin!

Tiina kirjoitti...

Onpa ihana! Onneksi en osaa virkata, tähän ei nyt kaipaisi enää mitän koukuttavaa lisää.. ;D

Minnariitta kirjoitti...

Ihanat värit! Täytysköhän minunkin oma isoäidin peitto saada valmiiski!

Tupuna kirjoitti...

Taisin jo jäädä koukkuun näitä kuvia katsellessa :) Tosi upea peitto!

Jana kirjoitti...

todella hienon näköinen peitto. arvapas mitä minä just touhuan... aloitin sen viime vuonna maaliskuussa... lankaa on ohuempi ja kirjavaa... kohta se on myös valmis -toivon ainakin- loppullisesti, oli jo osittain viime talvi käyttössä

emmi kirjoitti...

AIIIVAN IHANA! Mää oon päättäny kans alottaa isoäidinneliöt ku viimenen tentti on huomena ohi! Pitää kyllä metästää tuo Novitan numero jostain ja ottaa ohjetta, tykkään tosi paljo just tuosta miten palat on liitetty yhteen (äiti on tehny erinäkösesti). Mun virkkauskokemus lähes nolla, mitä nyt joskus ala-asteella koulussa jotain näperretty...

Saara kirjoitti...

Kaunis peitto! Siitä innostuneena aloitin raitalangasta peitonteon. Täytyypä ottaa tavaksi virkata pari tilkkua illassa.

Kalamuija ja lappilifestyle kirjoitti...

Tunja kavi taalla Norjassakin tartuttamassa virkkauskuumeen. nyt olisi peitto valmis,,, kunhan saisi palat viela yhteen. Onko taalla blogissa ohjetta siihen?

-TIINA- kirjoitti...

Kalamuija ja lappilifestyle: Näin se kuuma leviää ;) kohta on toinen peitto mulla valmis ja laitan sitten vaikka kuvat kokoamisen kera... Terkkuja sinne Norjaan

Kalamuija ja lappilifestyle kirjoitti...

Ok:) Kiitos. Ma odottelen kuvia:) ps. lampimat terkut taalla. Taalla on nautittu yli 20 asteen lammosta jo yli viikon verran!!! Uskomatonta.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa!!!!
Nyt alkaa virkkukoukku kuumenemaan!
Eka peiton teen tuosta vaihtuvasta langasta. Mutta kuinka paljon sellaseen yhden hengen sänkyyn menee. Ei uskalla heti isoon peittoon ryhtyä!

Sanna kirjoitti...

Ihana peitto!!! Mietinkin juuri itse, mistä tekisin vauvan peiton...tuolla langallahan valtuutettu langanpäättäjäni (äitini) säästyy miljoonilta langanpätkiltä ;)