perjantai 24. syyskuuta 2010

Nupulle peittoa...

Nyt on tehty pitkästä aikaa ompeluksia! Tällä kertaa kannoin korteni kekoon, hyvän ja ihanan asian puolesta! Nuppupeitto on siis keskosille tarkoitettu peitto sairaalaan ja sen saa sitten ihan omaksi, käykääs tutustumassa nyt jokainen Nupun blogissa sieltä löytyy ohjeet ja muutakin tärkeää tietoa! Minäkin seurailen aikas montaa käsityöblogia ja jos jokainen innostuisi tekemään yhden peiton niin siitä tulis jo monta lämmitintä! Ja juu, tämä oli haaste ;)

Minä tein peitosta hieman oman version. En ollenkaan lähtenyt tilkkutyö-linjalle vaan jatketaan pelkillä applikaatioilla...


Kaapista löytyi palanen lilaa fleeceä ja siihen sopi sävyiltään tuo tähtitrikoo. Kokoa peitolle tuli noin 45 x 45cm ja fleece oli sen verran paksua etten väliin laittanut vanua ollenkaan.


Kuvaan päätyi tähtitaivaalle kuu ja pieni nukahtanut nalle. Jospa tämän peiton alla olisi pienokaisen mukava kuunnella äidin sydämenlyöntejä. Ainakin toivon niin.

Reunan tein kääntämällä fleecen toisen puolen päälle ja tikkasin koristeompeleella, näin ei reunasta tule kovaa!


Tästä tuli värityksen puolesta aika unisex. Mahdollisesti teen vielä toisenkin peiton jos oikein innostun, sen verran hyvä mieli tästä tuli itsellekin!

Nurja puoli ihan simppeli, vain reunat ja muutama z-kirjain, jotka hieman kiinnittävät trikoota taustakankaaseen....luulen että toimii kun kyseessä on näinkin pieni peitto!


Kylläpä oli kiva touhuta koneen äärellä pitkästä aikaa ;) Nyt vain kaikki muutkin koneen ääreen hyvän asian puolesta!

14 kommenttia:

PikkuHoo kirjoitti...

Ihana ja ihanan pehmeä varmastikkin :) Minullakin on aikomus ommella peitto tai kaksi keräykseen :)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa tosi kaunis. Täytyy itsekin tutustua aiheeseen. Jos vaikka ehtisi yhden ompelemaan, kun on noin hyvä syy.

-TIINA- kirjoitti...

Juu, kaikki mukaan vaan niin saadaan pienokaisille peittoja ;)

Sani kirjoitti...

Voi kun ihana :)

Nanna kirjoitti...

Kyllä joku pikkuinen saa hienon peiton! :)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi ihanan näköinen peitto!! :) Minulle tosin kerrottiin, että trikoota ei olisi hyvä käyttää peiton päällä, en kyllä tiedä miksi.. Mutta kannattaisi varmaan tehdä peittoon lisää tikkauksia, jotta päällikerros ei jää irtonaiseksi (pysyy sitten paremmin pesuissa ehjänä). Tuossa vasemmalla alakulmassa ainakin näyttäisi olevan sellaista "löysää".

Pipsa kirjoitti...

Aion minäkin varmaan tuollaisen ommella... Jos jää aikaa. Tuo aplikointi mietityttää, suunnitelmana on lime peitto ruskealla sydämell, aika unisex. Ihana asia tämä keräys!

Anonyymi kirjoitti...

Tämä peittohan ei vastaa ollenkaan ohjetta :/

Ihanahan tuo peitto on ja mukava että olet sellaisen tehnyt mutta ensinnäkään peitto ei saanut olla trikoota ja toisekseen tikkauksia on aivan liian vähän, eli pesussa menee äkkiä kurjan näköiseksi.

Ommelkaa rakkaat ihmiset nuo peitot PUUVILLASTA ja lukekaa ohjeet niin ne tulevat oikeasti käyttöön ja kestävät käytössä ja muistona vuosien päähän!

Tässäkin ilmeisesti mennään vähän kilpailun puolelle ; kuka tekee hienoimman peiton ja kenen peitto saa eniten kehuja.

Tiina kirjoitti...

^ Voi sinua anonyymi, kommentoisit edes nimellä jos haluat huomautella.

Minusta ajatus on tärkeämpi kuin esimerkiksi se, onko peitto nyt varmasti tilkkutyö. Ja jos kankaat ovat joka tapauksessa lämpöisiä ja puuvillaa (kuten myös trikoot ovat) niin eiköhän peitto asiansa aja!! Hyvänen aika.

-TIINA- kirjoitti...

No voi, kylläpäs nyt kävi hassusti. Kun minä luin ohjeita, ei vielä oltu trikoon käyttöä kielletty ja nyt kävin tarkistamassa ja niinhän se on tosiaan! Täytyykin laittaa tämä nukelle ja tehdä siis uusi ;)

No saipahan nukke sitten kivan peiton.

Sarita kirjoitti...

Harmillista että nätti peitto menee uusiksi, mutta eiköhän noin söpölle peitolle löydy käyttöä joka tapauksessa!

Alin anonyymi olisi kyllä voinut ilmaista asian hitusen kauniimmin, tuskin kukaan ihan tahallaan vääränlaista peittoa tekee...

Mielenkiinnolla odotan minkälaisen uuden peiton teet, taitoa ja ideoita ainakin tuntuu riittävän! :)

Hattara kirjoitti...

Tosi kaunis ja ideakin mitä mainioin.
Taidankin pyöräyttää oman peiton keräykseen myös, fleecejä kun on kaapit täynnä... kuten myös puuvillatilkkukangasta.

Taru kirjoitti...

Nätti peitto on!!! ikävä tuo alin anonyymin viesti, taitaa olla liian kateellinen kun ei itse osaa tai jotain...

Meeri kirjoitti...

Ihana peitto on. Ikävä sävy "anonyymin" viestissä. Itsekin tein peiton, jossa ihoa vasten tuli lakanakangas, koska ei ollut fleeceä eikä flanellia. Purin sen kuitenkin kun sain palan flanellia ja ompelen uusiksi tässä joku ilta.