sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Kevätjuhlamekkoset...

Ommellessani mekkoja mä kuvittelen että puetaan ne joku ilta päälle ja mennään läheiselle niitylle kuvaamaan, juu, ei ihan mennyt niin!! Ulkona hirveä tuuli ja vesisade kun aamutuimaan eilen yritin pari kuvaa räpsiä ja lopulta oli pakko yrittää kuvailla sisällä hieman tarkemmin koska neidit meinas paleltua ulos!

Kaikissa mekoissa on kaavana Mekkotehtaan Katariina. Isommilla tytöillä ihan omaa kokoaan mutta kuopuksella kokoa pienempi jatketulla helmalla koska hän on niin hoikka. Tosin huomasin ettei tuota juhlamekkoa varmaan kovin montaa kertaa ehditä pitämään, koska olikin yllättävän napakka...no pistetään sitten kirppikselle.

Kaikissa mekoissa on myös kankaana ihan tavallinen vichy-ruutupuuvilla, en halunnut että tulee liian juhlallinen ja voi vaikka pitää sitten kesällä ihan muuten vaan!


...yllättäin nuorimman väriksi valikoitui pinkki...


Koristeet tein hyvin yksinkertaisiksi ja käytin lähinnä nappeja. Tähän tuli rintaan yksi musta sydännappi ja helmaan sitten koristeommel sydämillä tietty...


Kaveriksi laitettiin valkoiset sukkahousut ja mustat kengät! Tähän mekkoon olin ehkä kaikkein eniten tyytyväinen, yksinkertainen ja söpö. Ehkä juuri siksi että minusta tämä malli sopii juuri parhaiten pikkutytöille!


Tulevan tokaluokkalaisen väriksi tuli harmaa! Ja hitto että mä pyörittelin kaikenlaisia koristeluideoita päässäni ihan liikaa. Neiti halusi jonkun ruusukkeen rintaan ja yritin kovasti vastustaa ja tehdä mahdollisimman riisutun mallin. Helpoimmalla olisi päässyt jos olis kaupasta hakenut jonkun valmiin koristeen, sellainen hakaneulalla kiinnitettävän. Nyt tuli kuitenkin valkoisesta tyllistä pieni "kukka" ja nappeja pinkin värisenä...


Tuon härpäkkeen voi helposti ottaa sitten pois jos rupeaa ahdistamaan, siis lähinnä äitiä ;)


Vanhimmalle neidille, siis tulevalle kolmasluokkalaiselle tuli väriksi musta-valkoinen. Jännityksellä mekkoa tein koska neidille ei enää ihan mikä tahansa kelpaa. Yhdessä mietittiin koristuksia ja päädyttiin vaihteeksi nappeihin ja vaaleanpunaiseen nauhaan...Neiti oli oikein tyytyväinen....huh.


Surkeat kuvat muttei voi mitään, näillä mennään nyt!Tämmöst tapaukset tällä kertaa! Nyt onjo juhlat juhlittu ja todistukset saatu. Odotellaan kovasti että kelit taas lämpenee...

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania mekkoja kaikki kolme!

Satu kirjoitti...

Kivasti sait samasta mekosta monta eri näköistä pienillä jutuilla! Toivotaan että kelit pian lämpenee ja mekot pääsevät kunnolla käyttöön ;)

Erja kirjoitti...

Valtavan kauniita! Ruutukangas on tosi onnistunut valinta ja koristeet oikein onnistuneita!

Hannaliini kirjoitti...

Ihania!!! Näiden näkemisen jälkeen menee Katariina suunnitelmalistalle täälläkin...

-TIINA- kirjoitti...

Kiitti kaikille!

Katariina on kyllä tosi kiva kaava ja kankaiden vaihtelulla niin erinäköisiä mekkoja aikaiseksi....

Krista kirjoitti...

Todella kauniita mekkoja ja kiva kun kaikilla samaa mutta kuitenkin eriä =)

Ilona kirjoitti...

Kauniit mekot olet ommellut! Toivottavasti pian pääsee jo sinne niityllekin ilman villavaatteita... :)

Katja kirjoitti...

Hurmaavat! Joku mun tuttu tyttö saa kyllä mekon lahjaksi, sillä tää malli on niin hurmaava, että mun on pakko päästä testaan :)

Pizzicato kirjoitti...

Ihania mekkoja kaikki! Alkaa näyttää siltä, että tuo Mekkotehtaan kirja on hankittava, että pääsee näihin ihanuuksiin käsiksi :)

Olen satunnaisesti piipahdellut blogissasi, mutta nyt lisäsin ihan omaan blogilukemistooni. Kauniita käsitöitä ja ihanat kuvat!

NorppaStiina kirjoitti...

Aivan ihastuttavia kaikki kolme! Ja niin pienillä koristeilla olet saanut noihin just sitä pientä ekstraa.

K kirjoitti...

Ihania mekkoja olet tehnyt! Tosi kivoja kaikki kolme!! :)

Anonyymi kirjoitti...

Vähän nättejä mekkoja, etenkin tuo ensimmäinen!