tiistai 27. lokakuuta 2009

Naapurini Totoro-paita ja vähän kukkiakin....

Nyt vain muutama paita on tullut tehtyä! Kesällä ostin Löytöpalasta ihanan vihreää trikoota ja sitä nyt ajattelin tuhota hieman.... Mulla kun on mieltymys kaikkiin erikoisiin väreihin, niin laitoin näihin nyt kaveriksi hieman vaaleanpunaista, jos tulis vähän tyttömäisempiä!


Ensimmäinen versio " Naapurini Totoro". Meidän tytöt tykkää ko.elokuvasta ihan hirveesti ja netistä löysin tällaisen ääriviivakuvan Totorosta ja toteutin sen ihan vain näin, kaikessa yksinkertaisuudessaan, ja minusta se toimii! Kaikki jotka tietävät, tunnistavat varmaan Totoron ja neiti 5-vuotta oli ainakin toooosi tyytyväinen. Taustalla irtirevittävä tukikangas, tikkauksessa ihan siksak ja lankana kiiltävä kirjontalanka, samaa käytin myös saumoissa ja kenno-ompeleessa... Resoriksi valitsin myös vaaleanpunaisen, ja taitaa olla Löytöpalasta.


Tähän paitaan tuli sellainen "vahinkojen kautta voittoon" kaula-aukko! En ole koskaan saanut vielä kanttausta nelinkertaisena onnistumaan ja yleensä teenkin sen kolminkertaisena. Aloitan saumaamalla oikeat puolet( resori ja paita) vastakkain ja siitä sitten käännän nurjalle ja ompelen, lopuksi leikkaan ylimääräiset pois....näin siis yleensä! Nyt sitten innoissani vahingossa hurauttelin saumurilla nurjalle puolelle resorin....ja KIROSIN kohtalaisen paljon. Ajattelin etten jaksa purkaa vaan virittelen resorin jotenkin siihen. Kas kummaa, resori asettui oikein hyvin ja vielä nelinkerroin ja kaula-aukosta tuli ihan täydellinen!!! Miten ihmeessä se ei onnistu jos aloita oikeat puolet vastakkain??

Kuinka te teette kaula-aukon ja missä järjestyksessä/miten päin?

* * * * * * * *

Eskarilaiselle tein sitten kukka aiheisen paidan, ajattelin jotain helppoa applikaatiota mutta menihän tässäkin sitten tovi kun innostui!


Kukan kangas jotain jämätrikoota ja taustalla taas se irtirevittävä tukikangas. Tikkasin kukkien reunat samaisella kiiltävällä kirjontalangalla ja ympätille tein vielä koristeompeleella kuviot. Hieman tuo trikoo luistaa ommellessa ja vähän niinkuin jää tuollai rypylle??? Oliskohan liian ohutta vai onko jotain vinkkejä??? Ihan siistiltä tuo paita kyllä luonnossa näyttää mutta kuvissa rypyt jotenkin korostuu.... Varmasti tulee käyttöön kyllä! Kaveriksi ajattelin tehdä jotkut hippimäiset velourhousut....kunhan tuo ompunvihreä velour kuivuu ensin ;)


Niin ja pakkohan siihen oli vielä yksi nappi ängetä...

Mä tykkään ihan hirmuisesti tuosta vihreän ja vaaleanpunaisen yhdistelmästä! Miellyttää ainakin äidin silmää.


Nyt pitäis alkaa leikkaamaan yöpaitojen kaavoja ja kankaita. Totoro-yöppäreitä olis kaikille kuulemma tilauksessa....

Iltaisin olen apinan raivolla yrittänyt harjoitella tuota kirottua Photoshoppia, GRRRR! Ehkä mä jonain päivänä saan tänne sellaisia siistejäkin kuvia, kuten esim. Annika ja Ansku tehtailevat kauniiden vaatteiden lisäksi!

Oikein mukavia ompeluhetkiä kaikille!

12 kommenttia:

Jenkku kirjoitti...

Itse ompelen resorin ensin nurjalta puolen saumurilla ja käännän siitä sitten oikealle puolelle ja ompelen siitä päältä.
Mistä olet löytänyt irtirevittävää tukikangasta? Eurokankaasta joskus kyselin niin eivät olleet kuulleetkaan...

-TIINA- kirjoitti...

Jenkku: Mä olen tilannut Iinulta! Kyselin kans aikoinaan Eurokankaassa ja olivat ihan ihmeissään....Onneksi Iinulta saa sitä...

Annika kirjoitti...

Wautsi wau! Toi väriyhdistelmä näyttää tosi hyvältä!! Molemmat paidat on tosi hienoja :) Ja niin siististi olet taas aplikoinut :)

Mä teen myös resorin kuten Jenkku nelinkertaisena. Hihansuissa kyllä kolminkerroin kivempi, niin ei tule niin tönkköä. Millaista tuo sinun irtirevittävä kangas on? Mulla on jostain ostettu sellaista, mutta ei se ole kyllä mitään kovin helppo repiä irti, ei ainakaan sivusuunnassa.

Ilona kirjoitti...

Kivoja paitoja taas kerran:) Hyvät värit!

Minä ompelen pääntien niin, että ensin teen resorista renkaan. Sitten resorin oikea puoli kaula-aukon nurjaa puolta vasten saumurilla yhteen. Sitten käännän resorin puseron oikealle puolelle ja taitan tietysti kaksinkerroin. Neulaan ja ompelen ompelukoneen kaksoisneulalla (toistaiseksi peitetikkikone on vain haaveissa...). Eli nelinkertaisena teen minäkin.

Ja harjoitus muuten tekee mestarin. Ei tuo minullakaan ihan ekoilla kerroilla onnistunut. Nyt en enää vaihtaisi tekniikkaa:)

Ja te, jotka kyselette irtirevittävästä tukikankaasta: Käykääpä kysymässä paikallisista ompelutarvikeliikkeistä tai tilkkutyökankaisiin erikoistuneista liikkeistä! Turussa ainakin Singer-liike myy kahtakin erilaista.

Riikka kirjoitti...

Oih, meidän tytöt tykkäis! Ne on katsoneet kaikki miyazakit, mitkä ikä antaa myöden. Ponyo olis kans ihana, täytyypä selailla nettiä. Kiitos ideasta, saanee lainata?

Maria kirjoitti...

Aivan ihanat paidat kummatkin, tosiaankin kivat värit :) Kumma juttu tuo trikoon pieni rypyttyminen. Liimasitko tuon irtirevittävän tukikankaan sellaisellä irtilähtevällä liimalla sinne nurjalle? Tarkoitan sellaista suihkutettavaa liimaa, mitä voi käyttää myös sabluunan kiinnitykseen kankaanpainannassa. Niin, ja minäkin teen resorikäänteet vain kolmenkertaisena. Minusta on kivempi, kun niin tulee ohkasempaa, vaikkei se sitten olekaan yhtä siisti nurjalta.

-TIINA- kirjoitti...

Kiitos kaikille....

Ansku: Mulla on sitä Vlieseline Fuse n Tear, tai jotain jonka silitän kiinni ompelun ajaksi ja ihan helposti lähtee repien irti. Kokonaan en sitä pois revikkään vaan pieniin paikkoihin jätän kokonaan paikoilleen...

Riikka: siitä vaan, ei nämä niin salaisia ideoita ole, hyvä jos joku muukin tykkää! Me oltiin toissapäivänä katsomassa Ponyo ja sellainen yöpaita on 5-vuotiaalle tilauksessa ;) Itseasiassa katsoinkin jo että se on kohtalaisen helppo applikoitava... Ja ne elokuvat on ihania!

Maria: en käytä liimaa vaan silitän kankaan kiinni. Luulen että silitin hieman liian vähän aikaa tai miedolla lämmöllä ettei tukikangas kunnolla tarttunut kiinni koska noin rypyttyi. Pakko silittää harson läpi läpi kun joku on sotkenut mun raudan :/ Ja tuossa kuvassa ne rypyt näkyy paljon pahempina kuin luonnossa...

Moi! kirjoitti...

Minullakin oli sama kysymys kuin sinulla, siitä kaula-aukosta. Voit lukea vastaukset sivultani, mutta ne on tietysti ruotsiksi, jos se sujuu?

Maaka kirjoitti...

Mä ompelen kans resorin saumurilla nurjalle puolelle. Teen sellaisen kapean ihan vain yhdellä jousto-ompeleella. Siinä potkuhousus, kun kämmon resorin kans niin ekas ompelin liian kireän resorin, purin ja sit ompelin oikeat puolet vastakkain :/ Tosi vaikeaa saada siistiä jälkeä! Ainakin mulle :D eiköä siitä sitä tullutkaan!

Paidat oh hyvännäköiset, mäkin oon koittanut etsiskellä kauniita resoreita, voi muuttaa niin peruskankaan ilmettä ja käyttötarkoitusta :)

P.s Toivottavasti ymmärrät seuraavan lauseeni, sussakin kun on perfektionistin vikaa, Sinä idolini ja esikuvani!:) Ei sullakaan näytä kukka aivan täydellinen olevan, kuin koneen tekemä. Koska kukka paidassasi näyttää kovin kauniilta, kai mun täytyy hyväksyä epätäydellisyys myös omissa aplikoinneissani. Ja kun paita on suloisen ja täydellisen käyttäjänsä päällä, niin kyllä sitä tekijäkin unohtaa ompeluksensa epätäydellisyyden :)

-TIINA- kirjoitti...

Maaka: En loukkaannu, jos sitä pelkäät... Pakko kokeilla kaikkea ja aion uudelleenkin vielä kokeilla mutta silitän silloin kauemmin tuota tukikangasta ja vissiin pitäis jotenkin säätää paininjalkaa.... Ja paita tosiaan näyttää käyttäjän päällä kauniilta ;) Ei muutakuin yrittämään vaan sinäkin...

Hipsu kirjoitti...

Ihquja paitoja olet tehnyt! :)

Minä ompelen resorit ensin ympyräksi ja siitä sitten resorin oikea puoli paidan nurjaa puolta vasten.
Saumuria minulla ei ole, joten tuon näköisellä joustoneuleella ompelen: ---^---^.
Sen jälkeen taitan resorin niin, että se on lopulta kolmin kerroin, neulaan kiinni ja ompelen.

Ouna kirjoitti...

Blogistani löytyy sinulle pieni lastenvaateaiheinen tunnustus :)