sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Ihanat patalaput....

Nyt mennään taas äiti-lapsi yhteistyö osastolle! Kovasti ollaan mietitty mitä kerhotädit ja mummit saavat lahjaksi?! Viime jouluna toteutimme kahden vanhemman tytön kanssa mummoille patalappuja joululahjaksi ja niistä tulikin oikein kivoja. Nyt jatkettiin samalla perinteellä...

1. Leikataan patalaput ja vanut valmiiksi


2. Sitten hieman patalappua pienempiä neliöitä valkoisesta kankaasta. Voi toki olla värillinenkin kangas jos on siihen sopivat kangastussit....


3. Annetaan pikkulaput ja kangastussit lapsille....Sitten odotellaan kaikessa rauhassa jotta lapset saavat toteuttaa itseään! Tällä kertaa tuli jouluisia patalappuja ja äiti osti taas kerran liian vähän vinonauhaa, joten valmiiksi asti pääsivät vasta kuopuksen patalaput!

Ihania tonttuja kuulemma, ja näistä tuli niin kivat että taitavat jäädä ihan minun käyttööni!


Tuon valkoisen tilkun kiinnitin ensin liimaharsolla itse patalappuun ja sen jälkeen aplikoin reunoista kiinni. Sitten vanukerrokset kiinni ja lopuksi vinonauhalla reunat siistiksi. Tikkasin vielä suoralla ompeleella neliön ympäri jotta patalappu pysyy kuosissaan. Ja piirretyn kuvan kiinnitin silittämällä...Kangastussit ostin Sinellistä, kankaat Ikean.
Ihan, yksilöllinen ja helppotekoinen lahja vaikkapa isovanhemmille!! Esitellään isompien tyttöjen patalaput sitten seuraavassa postauksessa.

11 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Aivan ihana idea!!! Ja tätähän tosiaan voi raapusteluikäisellä laajentaa ties mihin :) Todella kauniit laput, itse olisin moisista aivan otetut :)

kewa kirjoitti...

Onpa kiva idea ja kaunis lahja!!!

Sani kirjoitti...

Ihanat!!!

Katja kirjoitti...

Tosi hurmaava idea!

Sanna kirjoitti...

Todella ihanat!

Tuota kangasta olisin itekin ostanut, mutta eipä ollut enää harmaata meidän Ikeassa.

-TIINA- kirjoitti...

Sannu: minäkin olisin ottanut sitä lisää, mutta oli jo loppu ;(

*marjuska* kirjoitti...

Noi on niin kivoja! Aivan ihania!

MettaD kirjoitti...

Aivan ihana idea! Täytyy kyllä toteuttaa jos vaan ehditään, tai sitten vaikka joulun jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihana idea :)

tinttara kirjoitti...

Ihana idea ja kaunis toteutus!

H3idi kirjoitti...

Upeita! Ihana tapa ikuistaa lasten kätten töitä!

Tällä tyylillä meidän tyttö ja hänen mammansa tekivät tytön tilkkupäiväpeiton. Kuudessa palassa on tytön omat piirustukset. Voisin jossain vaiheessa laittaa tästä peitosta blogiini kuvia, koska se on tosi onnistunut!