torstai 8. huhtikuuta 2010

Pyykinkuivatus-setti ;)

Välillä taas applikointia.



Pinkki pilvi-velour on ollut hyllyssä jo aikas pitkään! Nyt sitten selailin uusia kaavoja ja löysin mielestäni kivan raglan-hihaisen tunikan, Ottobresta, nyt en muista numeroa. En juurikaan ole ommellut paitoja raglanhihoilla, vaikka tykkään niistä mutta ei ole muka tullut mitään ohjetta vastaan ;) Tämä ohje oli oikein mukava ja siitä on myös hupullinen versio! Ainoa miinus oli aivan liian isoksi jäävä kaula-aukko....GRRR, olin niin tyytyväinen applikaatioon että pakko oli ensimmäinen ns.perinteinen kanttaus purkaa ja tehdä tälläinen toinen jotta sain pinemmäksi! Lopputulos on ihan ok. Tuossa velourissa vaan ärsyttää kun toi valkoinen paistaa ihan hirveän selvästi läpi ;(

Applikaation idea on pyörinyt jo pitkään päässä ja voihan ne pyykit kuivattaa pilvissäkin! Pyykeistä harmittaa noi pinkit lapaset, jotka ovat aivan liian valjun väriset, kun taas tuo keltainen sopii pinkkiin oikein hyvin! Yleensä en ole mikään keltaisen ystävä mutta nyt on selvästi kevättä rinnassa kun kirkkaat värit niin miellyttävät!

Olishan tuonne helmaan voinut vielä nurmikkoa tehdä, mutta en enää jaksanut alkaa hifistelemään. Meidän kuopuksella kun alkaa tuo vaatekaappi olemaan aikas tyhjä...

Kaveriksi tuli ihan perus legginsit, samasta kankaasta josta narulla kuivuva mekko on. Pienen pätkän nauhaa muistin jopa ommella koristeeksi... Meillä on onneksi myös tuosta turkoosista legginsit, joten nekin menevät tunikan kanssa.



* * * * * * *

Yksi kysymys?

Miten hurauttelette tuon kainalon kohdan saumurilla? Onko jotain vinkkejä? Mulla kun tulee tuollainen ihme "lörppö" kohta siihen???? Venytänkö mä jotenkin kangasta vai mistähän se johtuu???

16 kommenttia:

Saana kirjoitti...

Söpöltä näyttää. :)

Sun kannattaa ensin ommella hihat miehustaan (siis etu- ja takakappaleeseen), ja sitten ommella yhtenäisenä hihojen alasauma ja paidan sivusaumat.

Eliisa kirjoitti...

Tosi nätti setti!

Aarre kirjoitti...

Keksitpä kivasti tuon pyykkinarun.

Sani kirjoitti...

ihana setti ja kiva idea tuo pyykkinaru :)

ankkis kirjoitti...

Kiva idea toi pyykkinaru :)

NorppaStiina kirjoitti...

Ihana uusi idea tuo pyykkinaru! Ihanan värikäs setti!
Mä ompelen kans ensin etu- ja takakappaleeseen kiinni ja sit sivu- ja hihasaumat. Se on mun mielestä helpoin tapa.

Helinä kirjoitti...

Pirteä ja hauska setti!! Sä sitten aina jaksat väkertää noita hienoja applikaatioita, wau!

Tuo kaava on ilmeisesti sama millä mä olen tehnyt 2 raglantunikaa tytölleni. Mä taas tykkäsin siinä juuri siitä että siinä on sopivan iso kaula-aukko suuripäiselle tyttöselleni :) mutta silti se ei mielestäni jäänyt liian lörpäksi mitä taas Hannah mulla meinaa jäädä.

Mä en ompele sivu- ja hihasaumoja saumurilla vaan huolittelen reunat vain sillä ja sit suoralla jousto-ompeleella saumat kiinni (lopuksi parit aukileikkaukset saumanvaroihin kainalossa niin ei sauma kinnaa). Itse asiassa näin ompelen lähes kaikki tekeleeni. Saan tuolla tavalla napakamman jäljen, kangas ei veny niin helposti ja pystyn paremmin jotenkin kontrolloimaan mistä ompelen ja kuinka.

meenu kirjoitti...

Tosi hauska applikaatio-idea! Toi pilvivelour on kyllä ihanan väristäkin!

Unknown kirjoitti...

Ihana idea toi pyykkinaru ja niin siistiä jälkeä!

Annika kirjoitti...

Voi kuinka hauska idea ja kaunis toteutus :) Suloinen oli tuo edellinen mekkokin.

pikkupikkuriikki kirjoitti...

voi kuinka ihana setti...pyykkinaru aplikaatio on ihan huippu!

-TIINA- kirjoitti...

Kiitos vinkeistä kaikille, ja kehuista myös ;) Mä ompelen juuri niin kuin suurin osa näyttää tekevän, mutta täytyy varmaan kokeilla seuraavaan tuota Helinänä tapaa, koska mua häiritsee toi lörppö hirveesti. Päällä sitä ei kyllä huomaa, mutta....

Riikka kirjoitti...

Toi on loistava!!

-Minna- kirjoitti...

Ihana ja raikas idea! Ja niin suloiset värit.

Annika kirjoitti...

Vau! Tosi hienosti sopii pyykkinaru pilvikankaalle! Nätti setti!

Anni kirjoitti...

Onpa todellakin ihana idea ja tosi siistiä jälkeä :) Tuli ihan ompeluvimma kun katselen tuota settiä. Just tällaiset teokset saa muistamaan, miks edes yritän :)

Ihanan persoonallinen, söpö ja onnistunut!