sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Pussilakanan uusiokäyttöä osa 1...

Aikoja sitten olen ostanut kirppikseltä ihanan vanhan pussilakanan. Oikeaa ikää en tiedä mutta ihanan pehmoiseksi kulunut puuvilla...kaunis väri ja jo ostaessani tiesin että se on oiva valinta hellemekkoihin tytöille. Tätä esittelemääni mekkoa en ole itse ommellut vaan ihana ystäväni joka on ollut lasten kanssa viikonloppu vierailulla meillä! Hän halusi testailla tuota kuminauha alalankana rypytystä...


Ihana ja yksinkertainen kesämekko! Kaava ihan yksinkertainen, leveys x pituus, yläreunassa rullapäärmäys ja noin 10 cm matkalla rypytysommel, alareunassa normaali päärme.


Olkaimet valkoisesta brodyyrinauhasta jonka sisällä kuminauha.


Pieni virkattu kukkanen koristeeksi ja vihreä nappi! Nyt sitten odotellan vaan helteitä! Pussilakanasta tulee helposti vielä kaikille meidän tytöille samantyyliset mekot/tunikat ja maksoin siitä 1 euron!

* * * * * *

Ystäväni ommellessa tätä ja tehdessä minulle koruja ;) Minä olen päärmännyt ja päärmännyt, rypyttänyt ja rypyttänyt. Metritolkulla..... Kesän juhlavaatteet ovat siis valmistumassa ja viikon päästä pääsevätkin jo käyttöön. Kaksi hamosta valmiina ja vielä pari paitaa ja yksi mekko niin pääsen esittelemään teille kunnon frillahamosia ;)

Palaillaan!

10 kommenttia:

NorppaStiina kirjoitti...

Ihana mekko! Ja todellinen löytö tuo lakana. :)

Carula Q kirjoitti...

Kesäinen mekko, kuulostaa helpolta tehdä. Itsekin ajattelin kokeilla kun justiin kuminauhaakin hankin. Kiitos ohjeesta siis.

Ansku kirjoitti...

Suloinen mekko ja tosi nätti kangas! Nuo edelliset kukkarotkin oli niin herkkuja :) Jään odottelemaan niitä frillamekko-ihanuuksia.. Mullakin on monta mekkoa suunnitelmissa, kun osaisi vain päättää mistä aloittaisi..

Anna kirjoitti...

Upea mekko ja aivan ihana löytö tuo lakana!
Olisi kiva oppia tekemään tuo rypytys, eli kerrohan vielä oikein yksinkertaisesti, että miten se tehdään ja mitä koneen säätöjä siihen tarvitaan?

Helinä kirjoitti...

I-H-A-N-A :) ! Ja huippukivoja nuo kukkarot myös - kyllä tulee varmasti mieluisat lahjat hoitotädeille! Sulla sitten aina riittää intoa ja energiaa tehdä kaikkea kaunista :) !

PaaPii kirjoitti...

Ihana mekko! Tykkään kankaasta tosi paljon, herkkua vihreää!

Kokox kirjoitti...

Kiva mekko! Todellinen löytö on se ompeleva ystävä!

Hattara kirjoitti...

Ihanan helpolta näyttää. En ole tuollain vierekkäin vielä uskaltanut kuminauhajuttua ommella. Täytyiskin koittaa. Epäilen, että mulla alkaa rivit seikkailla miten sattuu.

PRINSESSATRIO kirjoitti...

Kiitos vaan kaikille kommenteista! Minäpä laitan hieman ohjeita kun pian taas käytän tuota ommelta ;)

piia kirjoitti...

Ihana kesämekko :)
Innolla jo odottelen niitä juhlavaatteita!