perjantai 1. tammikuuta 2010

Mitä tuli tehtyä ja ohje siihen ;)

No niin. Jos sitä aloittais tämän vuoden 2010 hommat ja päivitykset! Oikein mukava joulun aika on ohitse ja nyt voi rauhassa esitellä mitä sitten tuli tehtyä. Kaikki on kylläkin neulomuksia, ompelukset on jo esitelty ;)

Anopille säärystimet. Ohje tais olla Suuri Käsityö, numero joku. Lankana taas Fritidsgarn mutta tällä kertaa ilman huovutusta. Näiden lisäksi anoppi sai myös huovutetut lapaset ja pipon, mutta ne unohtui kuvata ennen paketointia.

Kummipojalle, hänen tilaamat huovutetut lapaset omalla pelinumerolla. Lanka sama tuttu ja huovutus tehty neulahuovuttamalla.

Kummipojan äidille, hyvälle ystävälleni synttärilahjaksi(aattona synttärit) ensimmäiset tossukat Fritidsgarnista. Näistä tykkäsin niin paljon että täytyy tehdä itsellekin. Aivan ihanan lämpimät!
Koristus tehty taas neulahuovuttamalla.

Tein myös ystävälleni huovutetut lapaset samaisesta langasta ja reunuksena muutama kerron Sandnesin Chili lankaa. Se muodostaa kauniin "turkiksen" ja sopii oikein hyvin varsinkin kun jättää lapasen koristelematta....

Siinäpä ne! Joulun pyhien aikana olen vain möllötellyt ja suunnitellut tulevia juttuja. Ompelukset ovat saaneet olla kokonaan ja aikani kuluksi olen yrittänyt tuhota loppuja Fritidsgarn varastojani. Jospa tässä vähitellen siirtäisi ajatuksia taas ompelun puolelle ja aloittaisi vaikka kankaiden pesulla....

Pistän loppuun vielä joskus lupaamani lapasten ohjeen, jos vaikka joku innostuu kokeilemaan!

* * * * * * *

Huovutetut lapaset FRITIDSGARNISTA

Koko S (M) L (XL)

Lanka Fritidsgarn
Menekki 100g
Puikot: sukkapuikot 6

Luo 28 (32) 36 (40) silmukkaa löysästi puikoille 6. Jaa silmukat neljälle puikolle ja neulo ensimmäinen kerros nurjaa. Jatka sileää oikeaa neuletta 12 (13) 14 (15) cm. Neulo peukaloa varten erivärisellä langanpätkällä ensimmäisen puikon alusta 4 (5) 5 (6) silmukkaa. Siirrä neulotut silmukat takaisin ensimmäiselle puikolle ja jatka sileää neuletta 12 (13) 13 (15) cm. Tee kärkikavennukset seuraavasti:
Neulo sileää neuletta ja 2 silmukkaa oikein takakautta yhteen 1.puikon alussa ja 2 silm. oikein yhteen 2.puikon lopussa, 2 silm. takakutta yhteen 3.puikon alussa ja 2 oikein yhteen 4.puikon lopussa. Toista joka kerroksella kunnes jäljellä on 8 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi ja kiristä. Päätä hyvin.

Neulo toine lapanen samoin, mutta neulo peukaloa varten silmukat erivärisellä langalla 2.puikon lopussa.

Peukalo: Poista peukalon merkkilanka ja poimi samalla silmukat puikolle. Poimi lisäksi 8 (10) 10 (12) silmukkaa peukalon ympäriltä. Neulo kolmella puikolla sileää neuletta 13 (14) 15 (16) kerrosta. Tee kärkikavennukset neulomalla jokaisen puikon alussa 2 silmukkaa oikein yhteen. Kun puikoilla 8 silmukkaa, katkaise lanka ja vedä silmukoiden läpi. Kiristä ja päättele hyvin.

HUOVUTUS: Päättele langanpäät ennen huovutusta. Huovuta lapaset pesukoneessa 40-60 asteessa tavallisella pesuohjelmalla samanväristen pyykkien mukana. Käytä hieman tavallista pesuainetta. Muotoile lapaset märkänä kädessä ja jätä kuivumaan. Jos lapaset jäävät liian suuriksi, pese ne uudestaan. Jos kutistuvat liikaa, voit venyttää niitä märkänä hieman.

* * * * * *

Siitäpä jokainen nyt kokeilemaan! Minulla on sen verran löysä käsiala että olen tehnyt kaikki lapaseni 4,5 puikoilla ja hyvät on tullut. L-koko on minulle sopiva ja XL miehelleni. Eri värit kutistuvat hieman eri lailla ja puhtaan valkoinen ei kuulemma ollenkaan. Pesukoneissa on myös huimia eroja. Itse lyön aina samantien 60 asteeseen ihan normaalien pesuaineiden kanssa. Jos kaksi kertaa joutuu huvuttamaan, tulee lapasesta hieman kovempi...mutta ihanan pehmeä silloinkin!

TYÖNILOA KAIKILLE!!!!

7 kommenttia:

Joana kirjoitti...

Ihana otsikko! Ja vau mitä tuli tehtyä! Minä sain eilen Sukkasillaan -neulontakirjan ja taidan viritellä sukankutimen.

Onnellista kuluvaa vuotta 2010!

Hanna kirjoitti...

Kivoja lahjuksia :) Minä olen joskus monta monta vuotta sitten neulonut tuolla samaisella langalla lakin ja lapaset itselle. Vieläkin ovat käytössä :) Mistä löysit nuihin tossuihin ohjeen? Itsellä olis vielä jonkin verran kyseistä lankaa varastossa joten siitä vosi tuollaisia tossuja ajatella!

Helinä kirjoitti...

Hienoja lahjoja teit - varmasti olivat saajien mieleen :) !
Kiitos huovutettujen lapasten ohjeesta! Ostin kesällä jo yhtä huopuvaa lankaa ja tarkoitus on ollut kokeilla tehdä juuri lapaset siitä mutta en ole päässyt vielä tuohon projektiin käsiksi. Keskeneräisiä kutimia on niin monta että olen meinannut tehdä ainakin jonkin valmiiksi ennen kuin aloitan uutta mutta hinku luistaa periaatteesta olisi nyt kyllä aikas kova ... ;).

Oikein iloista alkanutta vuotta 2010 sulle ja perheellesi :) !

Hipsu kirjoitti...

Aivan ihania neulomuksia! Oletpa ollut taas niin ahkerana :)

Satu kirjoitti...

Hienoja lahjoja olet tehnyt! Itsellä ei tuo kutominen ole niin hanskassa...

Pioni kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Nyt tiedän mistä sen aina löydän, jos oma lappunen on hukkunut!

Hattaramaa kirjoitti...

Minäkin neuloin jouluksi lapasia. En ole vielä kokeillut huovutusta, mutta pistän harkintaan.