keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Suutarin lapsilla ei ole kenkiä, vai miten se nyt oli???

Meidän tytöillä on ollut tosi huono lapastilanne ja äitihän ei osaa kutoa ;) heh! Vihdoinkin sain tehtyä huovutetut lapaset myös tytöille....kuopus on vielä kyllä ilman. Olen muutnekin yrittänyt tuhota näitä lankavarastoja jotta sais lankakoria hieman tyhjemmäksi. Aikas monet olen näitä jo tehnyt mutta itselläni ei kuitenkaan vielä ole ollenkaan huovutettuja lapasia??? Asialle varmaan vielä täytyy tehdä jotain....

Kuvan mustat lähtevät meidän äidille, harmaat ovat miehelle jo toiset, karkkiraitaiset eskarilaiselle ja harmaat lumiukkolapaset 5-vuotiaalle. Lasten lapaset jouduin huovuttamaan kaksi kertaa koska koon arvioiminen on hieman hankalampaa. Seuraavalla kerralla tiedän tehdä kärkiosan hieman lyhyemmäksi.


Noista karkkiraidoista tuli mun suosikit! Ihanan raikkaan väriset! Niihin ihan tuhosin vaan jäljellä olevia lankoja. Koristelua eivät mielestäni kaivanneet ollenkaan. 5-vuotias halusi ehdottomasti lumiukon kuvan ja pitihän se tehdä.

Tosi söpöjä ja nopea tehdä verrattuna noihin aikuisten lapasiin. Kaikissa lankana sama vanha Fritidsgarn ja koristelut tehty taas neulahuovuttamalla. Nyt olis työn alla kissahattu itselle ja sitten vielä kuopuksen ja minun lapaset. Taukoakin olis pakko pitää kohta kun niskat on taas vaihteeksi ihan yltiöpäisessä jumituksessa!

Loppiaista kaikille!

13 kommenttia:

Iita kirjoitti...

Ihania lapasia! Nuo karkkiraitaset ovat minunkin lemppari! *tahtoo myös!* =)

Usi kirjoitti...

Tykkään kans lapasista<3 ja karkkiraidat pisti tääläkin heti silmään niin mun väriset.Mutta nuo lumiukko tumputkin on kivat! Pidättekö näitä lapasia ihan lumileikeissä? Ja sormet pysyy kuivana ja lämpöisinä?Meillä on pojalla ongelmana kun kaikissa hanskoissa aina sormet kylmät.Monia hanskoja kokeiltu mutta mitkään ei oo tarpeeksi lämpöset!

Hipsu kirjoitti...

On totta, että pienemmät lapaset on paljon nopeammat tehdä kuin isommat lapaset, kun niistä joutuu tekemään niin mielettömiä jättiläisiä :D.

Meillä on sama tilanne, että suutarin lapsilla, eikä suutarilla itsellään ole lapasia.
Mummoille, papalle, kummitädille ja miehelle kyllä on tehty huovutetut lapaset, mutta...mutta...

Pitäis vissiin korjata tilannetta käyttämällä jämälankoja, tehden siis raidallisia :). Harmillisesti ne mun jämälangat on Huopasia, eikä Fritidsiä.
Fritids kun olis paljon parempi kuin Huopanen.

PaaPii kirjoitti...

Ihania kaikki, mutta ihan herkut on kyllä nuo karkkiraitaiset!

-TIINA- kirjoitti...

Usi: nämä on ihan kauppareissuille tehty! Mies on kyllä pitänyt lumileikeissäkin ja lämpimänä on kädet pysynyt :) Lapsilla vaan niin paljon helpompi laittaa lapaset nopesti käteen kuin sormikkaat...

Helinä kirjoitti...

Tosi kauniita lapasia!!
Itsekin pitäisi tehtailla niin tytölle, itselle, miehelle kuin mummuillekin mutta en ole päässyt vielä aikomista pidemmälle. Ostin kesällä OnLine linien huopuvaa lankaa tähän tarkoitukseen mutta koska se on reilusti paksumpaa lankaa en ole löytänyt siihen vielä ohjetta - ja ilman ohjetta en osaa ylisuurta tehdä. Pitäisi varmaan ostaa tuota samaa lankaa mitä sulla niin pärjäisin sun ohjeella.

NorppaStiina kirjoitti...

Ihania! Nuo karkki lapaset ovat myös mun suosikki! Mikä herkullinen väriyhdistelmä!

K kirjoitti...

Heippa! Tuletko mukaan siihen kangastilaukseen Ruotsista? Terv. Krista

Hanna kirjoitti...

Ihania! Nuo karkit on kyllä ihanan syötävät! Ootkos muuten kokeilluit pikkimattoa? Mulla auttoi se krooniseen selkäkipuun ja niska-hartia seutukin on ollot hyvässä kunnossa kun makoilen joka ilta matolla :D

Annika kirjoitti...

Ihania lapasia taas! Minusta nuo lumiukot on niin hellyttävän näköiset, ja karkkiraidat on kyllä kivat :) Mulla olis tuolla huopuvaa lankaa, mutta taitaa olla liian paksua lapasiin.. Onko tuo käyttämäsi lanka ohutta? (minulla kun ei tuota ole koskaan ollut.)

Pibu ja Tinde kirjoitti...

Onpas kivoja! Meillä on kanssa kova pula lämpimistä lapasista. Sama ongelma kuin Usilla; Yksivuotiaan sormet on AINA jäässä. Ja on kokeiltu vaikka mitä lampaantaljarukkasia..nyt puikoilla omat huovutettavat lapaset ja etsinnässä ohje 1v lapasille.

joska kirjoitti...

Kauniita lapasia, karkkiraidat on minunkin suosikkini. Ovatko nuo siis lämpöisemmät kuin tavalliset rukkaset? Pienimmäiseni on tavattoman kylmän herkkä ja sormet ovat aina kylmät.

-TIINA- kirjoitti...

Kyllä meillä on pihalla käytössä ihan kinttaat ja nämä on tarkoitettu kauppareissuille. Tietty vois kokeilla hanskojen alle mutta voi olla että on liian paksu...